«Έρχονται εκλογές, θυμήθηκαν πάλι το φράγμα του Ασωπού!»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Έρχονται εκλογές, θυμήθηκαν πάλι το φράγμα του Ασωπού!»

Απρίλιος 02, 2024 - 20:30

Την ώρα που η Κορινθία έχει κυριολεκτικά στεγνώσει, αφού δεν υπάρχει σταγόνα νερό  για την άρδευση των καλλιεργειών , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, οι Υπουργοί εκ Κορινθίας και ο Υπουργός Υποδομών,  φωτογραφίζονται περιχαρείς, για την υπογραφή  της σύμβασης για τη μελέτη για τα ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσο δε για την ημερομηνία αποπεράτωσής του φράγματος επιλέγουν πάλι να δώσουν κούφιες υποσχέσεις στου αγρότες, που  εγκαταλείπουν μαζικά το αγροτικά επάγγελμα.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Το φράγμα του Ασωπού έχει σταματήσει να κατασκευάζεται από το 2022. Επί 18 μήνες το εργοτάξιο είναι κενό. Δεν υπάρχουν μηχανήματα ούτε εργαζόμενοι.
Η μεγάλη πρόοδος του έργου ήταν χάρη στις ενέργειες της κυβέρνηση Τσίπρα το 2016 όπου το έργο ξεκόλλησε και ξεκίνησε πάλι να κατασκευάζεται. Μέχρι το καλοκαίρι του 2020 οι εργασίες προχωρούσαν με γρήγορο ρυθμό. Εκ τότε, οι ταχύτητες μειώθηκαν έως ότου φτάσαμε τον Νοέμβριο του 2022 που το εργοτάξιο έκλεισε. 

Σοβαρές ευθύνες για τις καθυστερήσεις έχει τόσο η προηγούμενη  αρχή του κ.Νίκα όσο και η παρούσα του κ.Πτωχού που στην ουσία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης. 

Σήμερα, πάλι πριν τις εκλογές , η πολιτική ηγεσία του τόπου αντί να απολογηθεί στους πολίτες της Κορινθίας, για ένα έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, καμαρώνει που ξεκίνησε η σύνταξη της μελέτης για τα αρδευτικά. 

Τα πραγματικά ερωτήματα είναι τα εξής:

Πότε θα αρχίσουν πάλι οι εργασίες που έχουν σταματήσει εδώ και 1,5 χρόνο;
Πότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος; 
Πότε θα ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μελέτη για τα δίκτυα; 
Πότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή των δικτύων;
Σε τι ενέργειες έχει προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επανέναρξη του έργου; 

Γιάννης Σιάτος Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας  με την παράταξη «Πρώτα η Πελοπόνησος – Μανώλης Μάκαρης.