Μεγάλη απάτη: Τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης γίνονταν Porsche, Rolex, βίλες και διαμερίσματα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μεγάλη απάτη: Τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης γίνονταν Porsche, Rolex, βίλες και διαμερίσματα

Απρίλιος 05, 2024 - 10:30

Οι Ευρωπαίοι είχαν πάντοτε την τάση να κατηγορούν τους Έλληνες -και γενικά τον Νότο- για διάφορες «μπαγαποντιές» και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ωστόσο το Politico φέρνει στο φως μια υπόθεση μεγάλης απάτης με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το ύψος της απάτης εκτιμάται ότι φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η Αστυνομία στις χώρες όπου εντοπίστηκε η απάτη, δέσμευσε από διαμερίσματα και βίλες μέχρι σε ρολόγια Rolex, χρυσό και κοσμήματα. Και από τα κρυπτονομίσματα στα πολυτελή αυτοκίνητα: μια Lamborghini, μια Porsche και ένα Audi Q8.

Στην επιχείρηση, κατόπιν αιτήματος των εισαγγελέων της ΕΕ (EPPO), έλαβαν μέρος 150 αξιωματικοί από μονάδες της αστυνομίας απάτης και της οικονομικής αστυνομίας. Οκτώ από τους υπόπτους συνελήφθησαν ενώ άλλοι 14 τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι αρχές χαρτογράφησαν ύποπτες συναλλαγές και εντόπισαν, όπως ανέφερε η ιταλική οικονομική αστυνομία, «τη νομιμοποίηση τεράστιων παράνομων κερδών που πραγματοποιούνταν μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου εικονικών εταιρειών που είχαν δημιουργηθεί στην Ιταλία, την Αυστρία, τη Σλοβακία και τη Ρουμανία».