Ε.Ε.Σ Άργους: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε δημοτικούς υπαλλήλους του τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Άργους Μυκηνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ε.Ε.Σ Άργους: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε δημοτικούς υπαλλήλους του τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Άργους Μυκηνών

Απρίλιος 05, 2024 - 14:57

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: "Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή", σε δημοτικούς υπαλλήλους του τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Άργους -Μυκηνών από τον Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ Άργους.

Κατόπιν αιτήματος  της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Νέων, Εθελοντισμού & Τουριστικής Ανάπτυξης και  μετά από έγκριση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντωνίου Αυγερινού, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1  και την Τρίτη  2 Απρίλιου 2024,  ,  σε 18  δημοτικούς υπαλλήλους του τμήματος Αθλητισμού, εκπαίδευση  με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα ΚΑΡΠΑ/ Βασικής Υποστήριξης Ζωής και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή BLS/AED, διάρκειας 5 ωρών και τριετή ισχύ, δωρεάν.

H εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από την κα Μαρία Σταματοπούλου Νοσηλεύτρια - Προϊσταμένη του Τμήματος ΕΕΣ Άργους, και είχε ως στόχο την αναγνώριση  απειλητικών καταστάσεων για τον άνθρωπο.

Αναπτύχθηκαν οι εξής ενότητες :
- Λιποθυμικές καταστάσεις
- Απώλεια αισθήσεων
-Πνιγμονή
- Καρδιακά επεισόδια
- Βασική Υποστήριξη Ζωής / ΚΑΡΠΑ
- Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή.

Το προσωπικό συμμετείχε ενεργά στη θεωρητική και πρακτική άσκηση, ανέλαβαν ρόλο εθελοντών μοντέλων, δέχτηκαν αλλά και πρόσφεραν οι ίδιοι πρώτες βοήθειες πάνω σε εκπαιδευτικά προπλάσματα.

Έγινε ενημέρωση και  εγκαταστήσαμε τη νέα ψηφιακή εφαρμογή  πρώτων βοηθειών , που μπορούμε να έχουμε όλοι  πρόσβαση, στην ελληνική γλώσσα, από οποιοδήποτε  smartphone  με ή χωρίς  πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ Άργους ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Άργους -Μυκηνών και ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νέων, Εθελοντισμού & Τουριστικής Ανάπτυξης  Κο. Σωτήριο Δαμάλα για την εμπιστοσύνη , την άψογη συνεργασία και την αναγνώριση του πολύπλευρου ανθρωπιστικού έργου του ερυθροσταυρικού κινήματός μας, αποδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών που διαπνέονται από την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι στους άλλους.