Συνελήφθη ανήλικος για διερεύνηση υπόθεσης για πορνογραφία ανηλίκων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνελήφθη ανήλικος για διερεύνηση υπόθεσης για πορνογραφία ανηλίκων

Απρίλιος 05, 2024 - 20:50

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για πορνογραφία ανηλίκων

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, στη Θεσσαλονίκη, ανήλικος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων.
Προηγήθηκε καταγγελία συγγενικού προσώπου ανήλικης, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης κατείχε και διακινούσε μέσω διαδικτύου υλικό πορνογραφίας στο οποίο απεικονιζόταν η εν λόγω ανήλικη.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης προανάκρισης, από την οποία εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής του εμπλεκόμενου ατόμου.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, ενώ από την επιτόπια έρευνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του κατηγορούμενου στην υπόθεση καθώς στη συσκευή εντοπίστηκαν τα αρχεία βίντεο και εικόνας που απεικόνιζαν την ανήλικη.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση
Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία
επικοινωνίας:
 Τηλεφωνικά: 11188
 Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
 Μέσω twitter: @CyberAlertGR
 Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
 Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones):
CYBERΚΙD