Δείτε «ζωντανά» την έκλειψη ηλίου από τη NASA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δείτε «ζωντανά» την έκλειψη ηλίου από τη NASA

Απρίλιος 08, 2024 - 11:20

Στις 21:07 ώρα Ελλάδος θα συμβεί η έκλειψη ηλίου στην... άλλη πλευρά του κόσμου.

Η NASA θα μεταδώσει ζωντανά το εντυπωσιακό θέαμα το οποίο θα διαρκέσει συνολικά 2 ώρες ενώ η ολικότητά της θα διαρκέσει μόλις τρία λεπτά και 47 δευτερόλεπτα.

Η έκλειψη ηλίου θα γίνει αντιληπτή στην ηπειρωτική Βόρεια Αμερική λίγο μετά τις 14:00 τοπική ώρα και αναμένεται να τελειώσει στις 15:46.

Θα είναι πλήρως ορατή στο Μαζατλάν του Μεξικού, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Στη συνέχεια, θα κινηθεί βορειοανατολικά, πάνω από το Τέξας, τα νότια τμήματα της Οκλαχόμα, του Μιζούρι και του Ιλινόις, πριν φτάσει στο Οχάιο και κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ – Καναδά. Η πορεία του θα καταλήξει στην καναδική ατλαντική επαρχία του Νιουφάουντλαντ.

Η NASA παρέχει ζωντανή κάλυψη της έκλειψης, ενώ πολλοί επιστήμονες και ερασιτέχνες αστρονόμοι από όλον τον κόσμο ταξιδεύουν για να παρατηρήσουν και να μελετήσουν το φαινόμενο.

Δείτε την έκλειψη ΕΔΩ με σχολιασμό και από τη σελίδα της στο YouTube ΕΔΩ με εικόνα από τηλεσκόπιο.

Η έκλειψη θα είναι ορατή αρχικά στις δυτικές ακτές του Μεξικού από τις 21:07 ώρα Ελλάδας. Στη συνέχεια θα είναι ορατή από 15 αμερικανικές πολιτείες – από το Τέξας ως το Μέιν—προτού ολοκληρώσει την πορεία της στον ανατολικό Καναδά. Εξάλλου οι κάτοικοι γύρω περιοχών θα μπορούν να παρακολουθήσουν μερική έκλειψη του ηλίου.