Στην «Πελοπόννησος EXPO» εκτίθεται χειρόγραφη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, απόκτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στην «Πελοπόννησος EXPO» εκτίθεται χειρόγραφη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, απόκτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (pics)

Απρίλιος 10, 2024 - 20:50

Ένα σπουδαίο ιστορικό τεκμήριο έχει στην κατοχή του το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το παρουσίασε στην Πελοπόννησος EXPO  στο ευρύ κοινό, στα εγκαίνια του σημαντικότερου επιχειρηματικού γεγονότος της Πελοποννήσου.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εκτίθεται από σήμερα 10 Απριλίου χειρόγραφη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, μέσω της οποίας το 1826 απευθύνθηκε στους Καλαβρυτινούς ζητώντας τους να συνταχθούν με την Επανάσταση.

Το μήνυμα του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Τρουπή για την εφετινή έκθεση, είναι ότι ο πολιτισμός ενισχύει την επιχειρηματικότητα.

«Το Επιμελητήριο Αρκαδίας με την απόκτηση της επιστολής του Στρατηγού Θεόδωρου   Κολοκοτρώνη, προσέφερε στην Αρκαδία, τον τόπο όπου μεγαλούργησε ο ιθύνων νους της  Ελληνικής Επανάστασης, ένα κομμάτι της ιστορίας της. Μικρό μεν, βαθιά συμβολικό και   ουσιαστικό δε για την καταγραφή της μνήμης του τόπου μας. Θέλοντας να συμβάλλει στη  μελέτη της ιστορίας και στην καλλιέργεια της συλλογικής συνείδησης, το Επιμελητήριο   εξασφάλισε, με ίδιους πόρους των μελών του, ένα τεκμήριο το οποίο θα είναι ανοιχτά   προσβάσιμο από τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής μας. Νιώθουμε περήφανοι και  συγκινημένοι γιατί με την πράξη αυτή αποδίδουμε φόρο τιμής σε μια σπουδαία   προσωπικότητα απόλυτα ταυτισμένη με τον Μοριά μας», αναφέρει ο κ. Τρουπής στο μήνυμά του.

Μετά το πέρας της έκθεσης, η επιστολή θα εκτίθεται στο Πολεμικό Μουσείο της Τρίπολης.