Το Ιράν επιτίθεται στο Ισραήλ - Κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Ιράν επιτίθεται στο Ισραήλ - Κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης

Απρίλιος 14, 2024 - 00:50

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους Κρουζ κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Mega αυτή την ώρα, από το Ιράκ έχουν εκτοξευτεί πύραυλοι εναντίον του Ισραήλ 

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, σύμφωνα με τα ίδια μέσα ενημέρωσης.

Το Ισραήλ θα κλείσει τον εναέριο χώρο του στις 21.30 GMT (00.30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, μετά την επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του συστήματος ασφαλείας, από τις 00:30 απόψε το βράδυ, ο εναέριος χώρος του κράτους του Ισραήλ θα κλείσει για τις διεθνείς και εγχώριες πτήσεις», ανέφερε.

«Λόγω της καθυστέρησης στην άφιξη των πτήσεων στο Ισραήλ, το πρόγραμμα των πτήσεων από το Τελ Αβίβ αναμένεται να αλλάξει. Το αεροδρόμιο Ραμόν θα είναι κλειστό για την κυκλοφορία. Το επιβατικό κοινό παρακαλείται να ενημερωθεί από τις αεροπορικές εταιρείες και από την ιστοσελίδα της αρχής του αεροδρομίου για τις νέες ώρες πτήσεων πριν φτάσει στο αεροδρόμιο», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε ανάλογα με τις εξελίξεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Μεσανατολικό μπαίνει σε «αχαρτογράφητα νερά».

Αμερική, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία βρίσκονται στο πλευρό του Ισραήλ, που σημαίνει πιθανότητα «παγκόσμιας ανάφλεξης».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τελικώς δεν θα απευθυνθεί με διάγγελμα, ενώ, όπως μεταδίδει το ABC, το Ιράν κατευθύνει 500 drones κατά του Ισραήλ.

Με ανακοίνωσή του, το Ιράν με την επιχείρηση «Αληθινή Υπόσχεση» που αποτελεί τιμωρία του Ισραήλ για τα εγκλήματά του, απειλεί οποιαδήποτε χώρα σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ με ένοπλη απάντηση.

Αμερικανικά F-35 κατέρριψαν drones του Ιράν πάνω από Συρία και Ιράκ

Βρετανικά  μαχητικά από την Κύπρο σε επιχείρηση κατά των ιρανικών drones

Γαλλικά πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο αναχαιτίζουν την επίθεση με drones και μαχητικά.