Δημιουργία πάρκου πλησίον της Βίλλας Ζυμβρακάκη στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δημιουργία πάρκου πλησίον της Βίλλας Ζυμβρακάκη στο Ναύπλιο

Απρίλιος 17, 2024 - 15:11

Με την δημιουργία πάρκου πλησίον της Βίλλας Ζυμβρακάκη, αναβαθμίζεται η βραχώδης περιοχή σε χώρο αναψυχής.

Ξεκίνησαν τα έργα δημιουργίας πάρκου πλησίον της βίλλας Ζυμβρακάκη. Ήδη τα σκαπτικά μηχανήματα διαμορφώνουν τον χώρο για την ευχάριστη επίδραση στο μικροκλίμα της περιοχής.

Στο πλαίσια ανάπλασης του χώρου γίνονται οι κάτωθι παρεμβάσεις:

- ΝΈΑ ΧΆΡΑΞΗ ΣΤΙΣ ΖΏΝΕΣ ΕΛΕΎΘΕΡΗΣ ΌΔΕΥΣΗΣ ΠΕΖΏΝ πλάτους μεγαλύτερου των 4.00μ.

- ΚΑΘΑΊΡΕΣΗ ΤΜΉΜΑΤΟΣ ΠΈΤΡΙΝΟΥ ΤΟΊΧΟΥ στο όριο με το πεζοδρόμιο ώστε να ενοποιηθεί ο χώρος οπτικά και λειτουργικά. Παραμένει και συμπληρώνεται μόνο το τμήμα του τοίχου που ορίζει την παιδική χαρά, έτσι ώστε η είσοδός της να γίνεται εσωτερικά του πάρκου.

- ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΥΔΆΤΙΝΗΣ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑΣ στο όριο του βράχου, με νερό βάθους 30εκ., με κροκάλες ποταμίσιες για την συλλογή και ανακυκλοφορία των υδάτων που τρέχουν από τον βράχο υπό μορφή μικρού καταρράκτη. Εσωτερικά τοποθετούνται πλάκες από σκυρόδεμα μικρού μεγέθους για παιχνίδι των παιδιών.

- ΝΈΑ ΧΆΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΏΝ ΦΎΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΎ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ, εκτός της Ζώνης ελεύθερης όδευσης πεζών.

- ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΆΜΕΝΩΝ ΔΈΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΌ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΏΝ ΠΡΑΣΊΝΟΥ με νέα δένδρα και φυτά με στόχο την οικιστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση και την δημιουργία βιοκλιματικών συνθηκών (π.χ. σκίαση για τους πεζούς), έτσι ώστε να δημιουργείται ένα ευχάριστο μικροκλίμα στους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής.

- ΧΩΡΟΘΈΤΗΣΗ ΧΏΡΩΝ ΣΤΆΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΉΣ ΌΠΩΣ:

- Καθιστικά διαφορετικής τυπολογίας.

- Παιδική χαρά

- ΧΡΉΣΗ ΝΈΩΝ ΥΛΙΚΏΝ ΔΑΠΕΔΟΣΤΡΏΣΕΩΝ με δάπεδο από beton (γαρμπιλόδεμα) πελεκητό , πλάκες από πελεκητό σκυρόδεμα στα παρτέρια και φυσικό σταθεροποιημένο χωμάτινο δάπεδο στην παιδική χαρά.

- ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΊΩΝ ΑΣΤΙΚΟΎ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ στην Ζώνη Φύτευσης και Αστικού Εξοπλισμού, εκτός της Ζώνης ελεύθερης όδευσης πεζών, για την λειτουργική αναβάθμιση του χώρου, σε επιλεγμένα, κομβικά σημεία, που περιλαμβάνει:

- Καθιστικά

- Δοχεία απορριμμάτων

- Φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και φωτισμός ανάδειξης του βράχου
 

Πάρκο πλησίον Βίλλας Ζυμβρακάκη