Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Απρίλιος 19, 2024 - 17:30

Την προσεχή Δευτέρα 22 Απριλίου ίσως να ανοίξει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2024, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον κώδικα φορολογικής διαδικασίας.

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι θα δοθεί παράταση μέσα στον Ιούλιο, για όσες ημέρες δεν άνοιξε η εφαρμογή μέσα στον Απρίλιο. Ωστόσο, υπογράμμισε ξανά, δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

«Τις επόμενες ημέρες, έπρεπε δυστυχώς να περιμένουμε να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο και να πάρει ΦΕΚ.

Στον βαθμό που θα πάρει ΦΕΚ αύριο ή μέσα στο Σαββατοκύριακο, αυτό θα μας επιτρέψει- ενδεχομένως τη Δευτέρα- να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις φορολογικές δηλώσεις για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία την οποία πρέπει να την πάρουν όλοι σοβαρά», ανέφερε συγκεκριμένα ο Χάρης Θεοχάρης.

«Ερχόμαστε να αυτοματοποιήσουμε για το 1/6 των φορολογουμένων τη διαδικασία και άρα να δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται στους επαγγελματίες να ασχοληθούν με τις υπόλοιπες δηλώσεις και να μην έχουμε ζητήματα παρατάσεων και οτιδήποτε άλλο», σημείωσε.

«Δεν δίνουμε παρατάσεις άσκοπες, δίνουμε παρατάσεις οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες, το κάνουμε προκαταβολικά, δεν περιμένουμε την 30η Ιουνίου για να δώσουμε την παράταση για να στριμώξουμε τον κόσμο, το κάνουμε από τώρα και γι’ αυτό θα έχουμε και τη συνείδηση μας ήσυχη όταν δεν θα δώσουμε παράταση περαιτέρω από τον χρόνο αυτόν τον οποίο δίνουμε», τόνισε.