Μπάσκετ Α1 ΕΣΚΑΚ: 2η αγωνιστική πλέι οφ και πλέι άουτ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μπάσκετ Α1 ΕΣΚΑΚ: 2η αγωνιστική πλέι οφ και πλέι άουτ

Απρίλιος 20, 2024 - 11:08

Πήγασος Άστρους

Ο Πήγασος Άστρους είναι η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1 ΕΣΚΑΚ Ανδρών μετά την νίκη κόντρα στο Ξυλόκαστρο με 62-57.

Στο κατάμεστο κλειστό Γυμναστήριο Άστρους  πραγματοποιήθηκε ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες .Η φιλοξενούμενη ομάδα με καλό ποσοστό από την γραμμή των τριών πόντων ήταν αυτή που είχε το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου (24-25). Στο δεύτερο δεκάλεπτο και οι  δυο ομάδες προσπάθησαν να ξεφύγουν αλλά καμία από τις δυο δεν το κατάφερε ,όμως οι  γηπεδούχοι αντέστρεφαν την κατάσταση και πήγαν με το +3 στα αποδυτήρια (38-35).

Στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού η ομάδα του Άστρους ήταν πιο ψύχραιμη και πιο αποτελεσματική σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού και αυτά ήταν που έδωσαν ένα σημαντικό προβάδισμα (50-43).Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με την βοήθεια του κόσμου κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και πήραν μια νίκη -πρόκριση στους τελικούς με 62-57 και συνολικό σκορ στην σειρά 3-1 για την ομάδα του Πήγασου.

Πλέον ο Πήγασος περιμένει αντίπαλο αφού Ερμιονίδα και Τήρων Αγ . Θεοδώρων βρίσκεται στο 2-2 η σειρά.

Από την άλλη πλευρά για την μάχη της παραμονής ο Οίακας ηττήθηκε από τον Άρατο Κιάτου, η σειρά είναι στο 2-2 και μεταφέρεται ξανά στο Κιάτο.

Ήττα για την Ερμιονίδα στο δεύτερο ημιτελικό κόντρα στον Τήρων με 45-39 για τα play off της Α1 ΕΣΚΑΚ Ανδρών .

Ένα παιχνίδι που και οι δυο ομάδες ήταν κοντά από την αρχή με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-14). Η δεύτερη περίοδος συνοδεύτηκε με αρκετές λανθασμένες επιλογές και αυτό αποτυπώθηκε στο σκορ να μένει πολύ χαμηλά (22-21).
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε καλύτερα για τον Τήρωνα και κατάφερε να ανοίξει την διαφορά και να ξεφύγει με το +8 με την Ερμιονίδα να είναι αρκετά άστοχη σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την αντεπίθεση και πήραν ακόμα και διψήφια διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντεπιτεθούν στο τέλος , να μειώσουν στο σκορ ,αλλά δεν ήταν αρκετό για να δώσει το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1 ΕΚΣΑΚ και είχαμε το τελικό 45-39.

Έτσι η σειρά μεταφέρετε στην Ερμιόνη και η ομώνυμη ομάδα έχει την ευκαιρία μπροστά στο κοινό της να πανηγυρίσει την πρόκριση.

                   Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α' ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Β' ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
1 ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4/24 18.00 ΚΙΑΤΟΥ Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΑΡΑΤΟΣ - ΟΙΑΞ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

2 ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4/24 19.00 ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ - ΤΗΡΩΝ ΜΠΑΒΕΛΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στεφανίτσης Γιάννης