Ανδρουλάκης: Υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Αριστερά σοβαροί άνθρωποι - Mpορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδρουλάκης: Υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Αριστερά σοβαροί άνθρωποι - Mpορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

Απρίλιος 24, 2024 - 13:00

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η δεύτερη θέση είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ώστε «να μην κάνει παρέλαση αλαζονείας ο Κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο «λαός έδωσε στην κυβέρνηση 41% αλλά δεν έχει δει τίποτα μέσα σε έναν χρόνο. Το καλοκαίρι πέρυσι είχαμε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις σε φυσικές καταστροφές. Είχαμε τη πυρκαγιά στην Ευρώπη, στη Δαδιά, ενώ η ακρίβεια φτάνει κόκκινο».

«Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ αν είναι ισχυρό, θα είναι ο πυλώνας να συμβεί ό,τι συνέβη στην Ιβηρική χερσόνησο – και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία-. Με πυρήνα τη δημοκρατική παράταξη και άλλες δυνάμεις από το προοδευτικό Κέντρο που πήγαν στη Νέα Δημοκρατία καθώς και από την προοδευτική Αριστερά, -γιατί υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Αριστερά σοβαροί άνθρωποι, φιλοευρωπαϊστές που μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας-, να ενώσουμε τις αγωνίες μας και να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Σήμερα υπάρχει μια ασυμμετρία στο πολιτικό σύστημα. Αυτή την ασυμμετρία εκμεταλλεύεται ο κ. Μητσοτάκης γιατί τον βολεύει να θέτει το ερώτημα: “Μητσοτάκης ή χάος”. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο, δεν θα υπάρχει “χάος”, θα υπάρχει ισχυρή, σοβαρή αντιπολίτευση που θα είναι κυβερνητική επιλογή του προοδευτικού κόσμου στις επόμενες εθνικές εκλογές» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», ανέφερε..

Στην ερώτηση, αν ο στόχος παραμένει το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα στις προσεχείς ευρωεκλογές, απάντησε ότι αυτό θα «μεγάλη νίκη ώστε να μην κάνει παρέλαση αλαζονείας ο Κ. Μητσοτάκης. Η αντιπολίτευση που κάνει ο κ. Κασσελάκης με τα σπίτια εκατομμυρίων, τα κότερα και τα θαύματα είναι θείο δώρο στη ΝΔ».