Μπάσκετ: Ο Αργοναύτης αποχαιρέτησε την National league 2

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μπάσκετ: Ο Αργοναύτης αποχαιρέτησε την National league 2

Απρίλιος 29, 2024 - 13:33

φωτογραφία αρχείου Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Αργοναύτης Ν.Κίου δεν τα κατάφερε στο Αίγιο και υποβιβάστηκε μετά την ήττα με 57-52 κόντρα στον Αστέρα Τέμενης και αποχαιρετάει την National league 2 μέσω της διαδικασίας των play out.

Η ομάδα της Ν.Κίου αφού κατάφερε να ισοφαρίσει την περασμένη Κυριακή την σειρά ,σήμερα κλήθηκε να παίξει τα "ρέστα" της  με στόχο την παραμονή στην κατηγορία .

Σε ένα πολύ σκληρό αγώνα ,λογικό βάση της σημαντικότητάς του, οι δυο ομάδες από την αρχή πίεσαν για το προβάδισμα με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 18-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι ,εκμεταλλεύτηκαν τις βιαστικές επιλογές των φιλοξενούμενων   και διεύρυναν το προβάδισμα τους στο ημίχρονο με 8 πόντους (36-28).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους που με όπλο την άμυνα τους επέστρεψαν στο παιχνίδι και ισοφάρισαν σε 43-43 αλλά δεν μπόρεσαν να προσπεράσουν σε κανένα σημείο. Η τέταρτη περίοδος ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς  για την ομάδα του κόουτς Μιχαλόπουλου αφού είχε επιστρέψει για τα καλά στην διεκδίκηση του αγώνα ,αλλά μια άτυχη στιγμή στην άμυνα για τον Κατσένη που τραυματίστηκε στον ώμο και αποχώρησε από το παιχνίδι ήταν αρκετή για την συνέχεια του αγώνα. Η ομάδα του Αστέρα Τέμενης στο πιο καθοριστικό σημείο του αγώνα κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα, που ήταν αρκετό για να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία .

Ο Αργοναύτης από την άλλη πλευρά, δεν τα κατάφερε και πλέον από την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑΚ, σε μια πρώτη χρονιά στις εθνικές κατηγορίες που σημαδεύτηκε από δυο σοβαρούς τραυματισμούς του Δανίκα και Παλλαδινού, με τους δυο παίκτες να βγαίνουν νοκ - αουτ σε κομβικό σημείο για την ομάδα. Η ομάδα της Ν. Κίου όμως πάλεψε μέχρι το τέλος με όλα τα προβλήματα, με τον κόσμο να στηρίζει την ομάδα καθόλη την διάρκεια της σεζόν και  η παραμονή χάθηκε στην τελευταία αγωνιστική.

Στεφανίτσης Γιάννης