Ειδήσεις

Ναύπλιο: Προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές (φωτο-βίντεο)

Μάιος 31, 2024 - 23:07

Με ομιλητές τη Βούλα Κεχαγιά, Εκπρόσωπο Τύπου του Κόμματος, το Νίκο Παππά, βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών και Τομεάρχη Οικονομίας  και το Γιώργο Γαβρήλο βουλευτή Αργολίδας και Τομεάρχης Εργασίας πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, στο Ναύπλιο σήμερα 31 Μαΐου 2024.

Οι ομιλητές τόνισαν πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το 5o Θερινό Σχολείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου στη Δημητσάνα

Μάιος 31, 2024 - 21:20

H Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και το Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης), την Κοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες πρόκειται να πραγματοποιήσουν στη Δημητσάνα (21-28 Ιουλίου 2024) το 5ο Θερινό Σχολείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου με ειδική θεματική:
«Διαφυλάσσοντας την  Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Καλές Πρακτικές για σύγχρονες προκλήσεις»

Πέτρος Κόκκαλης: Ζητείται θάρρος αν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό το σύστημα

Μάιος 31, 2024 - 20:50

Στις πράσινες πολιτικές και την άμεση εφαρμογή τους προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης, Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, κατά τη διάρκεια του 12ου «Regional Growth Conference» στο οποίο συμμετείχε.

Πληρώνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού για τον Μάιο

Μάιος 31, 2024 - 20:30

Πληρώνονται σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση για το έτος 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022

Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

Μάτι: Σε 30 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο τότε υπαρχηγός της Πυροσβεστικής

Μάιος 31, 2024 - 19:50

Σε ποινή φυλάκισης τριάντα μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, Βασίλης Ματθαιόπουλος για τις απειλές και την πίεση που ασκούσε στο δικαστικό πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσο, ώστε να επηρεάσει το περιεχόμενο του πορίσματός του για τις ευθύνες των πυροσβεστών στην εξέλιξη της εθνικής τραγωδίας. Παράλληλα του επιδικάστηκαν δικαστικά έξοδα ύψους 1.000 ευρώ.

Γαλλία - Ολυμπιακοί Αγώνες: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση

Μάιος 31, 2024 - 19:30

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων 2024, την οποία σχεδίαζε ένας 18χρονος Τσετσένος.

Αυτή είναι η πρώτη αποτροπή επίθεσης που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στις 22 Μαΐου η γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας συνέλαβε στο Σεντ Ετιέν έναν 18χρονο Τσετσένο, ο οποίος φέρεται ότι ήθελε να διαπράξει επίθεση «ισλαμιστικής έμπνευσης», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες ως και την Πέμπτη

Μάιος 31, 2024 - 19:00

Η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα ψηλότερα τις επόμενες ημέρες και ο καιρός θα είναι κατάλληλος μόνο για την παραλία και βουτιές στη θάλασσα.

Κορύφωση του κύματος ζέστης αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με την προγνώσεις των μετεωρολόγων, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη και την Πέμπτη, παρότι θα υπάρξει κάποια υποχώρηση από τα βορειοδυτικά, επισημαίνει σε ανάρτηση στο Χ o Θοδωρής Κολυδάς.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Όχι» στην επαναφορά της αγοραπωλησίας του αίματος

Μάιος 31, 2024 - 18:30

Ακόμη και την αντίδραση του εκπροσώπου της Κομισιόν συναντά η απόπειρα της κυβέρνησης  να καταθέσει το σχέδιο νόμου: «Αναδιοργάνωση του συστήματος διαχείρισης αίματος, συστατικών αίματος και προϊόντων αίματος ως ΟΑΠΑ». Ένα νομοσχέδιο που επαναφέρει το σκοταδιστικό καθεστώς αγοραπωλησίας του ανθρώπινου αίματος και των προϊόντων του  που ίσχυε πριν το 1976.

Οι αποζημιώσεις που θα λάβουν οι υπάλληλοι ΟΤΑ και Δημοσίου για τις Ευρωεκλογές

Μάιος 31, 2024 - 18:20

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση –για τον καθορισμό του ύψους της ειδικής αποζημίωσης για όσους εργαστούν στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και αφορά υπαλλήλους ΟΤΑ και δημόσιους υπαλλήλους.

Αναλυτικά οι εκλογικές αποζημιώσεις για το σύνολο των υπαλλήλων που εργαστούν:
Α. Η ειδική εκλογική αποζημίωση των κατηγοριών των υπαλλήλων που αναφέρονται στην υπ’ αρ. 44439/ 29.05.2024 κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται στο

Youth Pass: Σήμερα πιστώνονται τα 150 ευρώ

Μάιος 31, 2024 - 18:00

Στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των 18άρηδων μπαίνει σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου, το Youth Pass. Ήδη οι νέοι των οποίων εγκρίθηκε η αίτηση, έχουν λάβει σχετικά μηνύματα από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό της ενίσχυσης σε πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες, μεταξύ άλλων και ενόψει καλοκαιριού έχουν την δυνατότητα να καλύψουν μέρος του κόστους (ή και ολόκληρο) των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις