Άργος: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άργος: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Μάιος 09, 2024 - 16:32

Η οικογένεια είναι ένα δυναμικό και πολυσυλλεκτικό σύστημα ιδεών, συναισθημάτων και συμπεριφορών, που λειτουργεί καταλυτικά στην πορεία ανάπτυξης και καθορισμού της προσωπικότητας του ατόμου. Αποτελεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο το παιδί θα μάθει να αγαπάει, να σέβεται, να συνεργάζεται, να κρίνει, να χάνει, να επιλέγει, να ψάχνει, να επικοινωνεί.

Το ΚΕΘΕΑ έχοντας κατανοήσει το σημαντικό ρόλο της οικογένειας θεωρεί ότι η παροχή υπηρεσιών οικογενειακής συμβουλευτικής αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δομής των θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησής του. Η συμμετοχή της οικογένειας ως μέρος του κοινωνικού δικτύου του εξαρτημένου είναι καθοριστική για την κινητοποίηση, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη του ατόμου, συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ - ΟΞΥΓΟΝΟ Ναυπλίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ Ναυπλίου, σας προσκαλούν την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρες 11:00-14:00 στο Άργος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου σε μία δράση ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης.