ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Εξαφάνισαν τα αρχεία των πολεμικών αποζημιώσεων και του δανείου της Γερμανίας....

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Εξαφάνισαν τα αρχεία των πολεμικών αποζημιώσεων και του δανείου της Γερμανίας....

Μάρτιος 30, 2012 - 12:00

Της Γιούλης Παπαδοπούλου.
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών συντελείται από την κυβέρνηση συνεργασίας αυτές τις μέρες και προσπαθούν να το περάσουν στα ψιλά.....
Ήδη έγραψαν κάποια blogs την είδηση αλλά από τα επίσημα χείλη ακόμα δεν έχει γίνει ανακοίνωση προς τον λαό.
Μάλλον θα πάει κι αυτό στα επί μέρους θέματα... λόγω προεκλογικής περιόδου, αλλά και συμπαιγνίας όλων των κομμάτων που συνεργάζονται έως τώρα, στον παγκόσμιο εξευτελισμό της χώρας μας και του λαού της.
Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στην Ειδική Συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών, Άμυνας και Οικονομικών, ο Υπουργός κ. Φ. Σαχινίδης, ερωτηθείς για τα αρχεία των Γερμανικών αποζημιώσεων, δήλωσε πως δεν υπάρχουν!!!
Για την ακρίβεια, είπε πως ΄΄ δεν βρέθηκε κανένα αρχείο, όταν το ζήτησε΄΄ και άφησε καθαρά να εννοηθεί, πως δεν υπάρχουν αρχεία για τις πολεμικές αποζημιώσεις που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα. Και που αποτελούν και την μοναδική ίσως σανίδα σωτηρίας της χώρας, από το οικονομικό αδιέξοδο του καλπάζοντος χρέους. Ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης είπε επί λέξει στην Ειδική Συνεδρίαση : ΄΄ δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο Υπουργείο, ούτε για το δάνειο, ούτε για τις αποζημιώσεις. Ρώτησα αν υπάρχουν στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας, αλλά δεν προέκυψε κάτι. Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε τις πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση.΄΄
Στο ίδιο μήκος κύματος αποποίησης ευθυνών και υποχρεώσεων, ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης, είχε δηλώσει προσφάτως :΄΄η Τράπεζα της Ελλάδος δεν διαθέτει τα στοιχεία για το δάνειο. προφανώς τα έχει το Υπουργείο Οικονομικών.΄΄
Το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό. Επέχει θέση ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ! Κι αν το περάσουν αβρόχοις ποσί, θα αποτελεί έγκλημα κατά του Ελληνισμού και διασυρμό της χώρας, λόγω διακυβέρνησής της από ΕΘΝΙΚΟΥΣ  ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ!
Ήδη υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή, από τα μεγάλα μέσα 2 μέρες τώρα.  
Αλλά είναι πασιφανής η προσπάθεια που γίνεται, με πλάγιους και ύπουλους τρόπους, να αποδυναμώσουν αυτή την απαίτηση του Ελληνικού λαού, προς όφελος της Γερμανίας. Και να ξετινάξουν οικονομικά τη χώρα, επίσης προς όφελος των κερδοσκόπων που την επιβουλεύονται.
Είχαμε όλοι επισημάνει, πως παρ΄ όλες τις αντιδράσεις φιλελλήνων και μη στην Ευρώπη, υπέρ της αποζημίωσης της χώρας μας από τον στυγνό εκτελεστή της την Γερμανία, οι εσωτερικές φωνές και κινήσεις ήσαν μόνο οι εκτός κοινοβουλίου!! 
Ουδέποτε ήρθε σε ημερήσια διάταξη το θέμα των απαιτήσεων που έπρεπε να έχει η Ελλάδα από την Γερμανία. 
Ουδέποτε ήρθε για συζήτηση στη Βουλή, η κατάπτυστη Δανειακή Σύμβαση, που άφηνε απέξω την Γερμανία από τους δανειστές (μας δανείζει η κεντρική της Τράπεζα, όχι το ίδιο το κράτος για να μη μπορούμε να συμψηφίσουμε τα χρέη τους από το αναγκαστικό δάνειο και τις αποζημιώσεις).
Ουδέποτε ακούσαμε, μια κοινοβουλευτική -κυβερνητική φωνή, όμοια με αυτήν του Άλμπρεχτ Ρίστλ, του Γερμανού Οικονομολόγου, Καθηγητή στο LSE, που έγινε ανεπιθύμητος στη χώρα του, εξ  αιτίας των άρθρων και των συνεντέυξεών του υπέρ της αποζημίωσης της χώρας μας από τη Γερμανία. 
Μόνον ο κ. Σαχινίδης απάντησε επισήμως και εκπροσωπώντας την κυβέρνηση της Εθνικής Προδοσίας, πως ΄΄δεν υπάρχουν αρχεία΄΄
Είναι ανάγκη να κληθεί να απαντήσει επίσημα ο Πρωθυπουργός. Ήταν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. 
Τι ξέρει επί του θέματος. Τι είχε περιέλθει εις γνώσην του, όταν είχε όλα τα αρχεία στα χέρια του. Τι βρήκε από αυτά τώρα που ανέλαβε το τιμόνι της χώρας.
Δεν είναι αποδείξεις του μανάβη μας τα ΑΡΧΕΙΑ των αποζημιώσεων της Γερμανικής Κατοχής, για να τα χάσουν κάποιοι, ή να παραπέσουν κάπου. Είνει εμπαιγμός η δικαιολογία του κ. Σαχινίδη και προφανώς πρέπει να κινητοποιηθούν οι οργανώσεις πολιτών και να ζητήσουν τις ΕΥΘΥΝΕΣ εκάστου εξ αυτών που εμπλέκονται στην   μυστηριώδη εξαφάνιση. Υπάρχει και η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ εξουσία, που πρέπει να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστικό, εν προκειμένω, για την ΣΩΤΗΡΙΑ της χώρας. Άλλωστε τα αρχεία, δεν είναι υπόθεση του Υπουργείου Οικονομικών μόνο.
Τουλάχιστον 3 φορείς είχαν και έχουν τα στοιχεία!! Το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εξωτερικών και η Τράπεζα της Ελλάδος.
Αν έχουν ΄΄παραπέσει΄΄ στο ένα, θα υπάρχουν στο άλλο. 
Αν λείπουν από παντού, υπάρχει συντελεσθέν ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, και τις ευθύνες έχει η κυβέρνηση που διαχειρίζεται το θέμα του χρέους. Κανένας άλλος.
Η υποτονική τους στάση και σιγή γύρω από αυτό το θέμα, όταν είχαν τις οχλήσεις των πολιτών και των φορέων, είναι αποδεικτικό της ενοχικής τους συμπεριφοράς αλλά και δράσης.
Η ευθύνη τους δεν είναι αδίκημα που παραγράφεται με νομικίστικα κόλπα. Ολαός θα απαιτήσει όταν θα έρθει η ώρα, το δίκιο του.
Και οι ψυχές των περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίου νεκρών, από τις Ναζιστικές θηριωδίες, Ελλήνων, την ΑΝΑΠΑΥΣΗ τους.
Παρ΄ όλα αυτά σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Στ. Δήμας, ε.ιχε πει πως ΄΄η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την αξίωση των αποζημιώσεων της Κατοχής΄΄ Ας ερωτηθεί τι εννοούσε και με ποιά στοιχεία μιλούσε αυτός; Μπορεί α στοιχεία, να τα έχουν οι βουλευτές και όχι τα υπουργεία. Μπορεί και να βρεθούν σε κανένα κάδο απορριμμάτων μια μέρα....
Πάντως στη λήθη των Ελλήνων δεν θα τα στείλει κανένα οργανωμένο έγκλημα κατά της χώρας και των πολιτών.