Εκδήλωση του Αντιφασιστικού Μετώπου Αργολίδας για τη Μετανάστευση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκδήλωση του Αντιφασιστικού Μετώπου Αργολίδας για τη Μετανάστευση

Μάρτιος 10, 2014 - 13:40

"Εισβολείς", "υγειονομική βόμβα", Δουβλίνο 3, ναυάγια, στρατόπεδα συγκέντρωσης, Φαρμακονήσι, Λαμπεντούζα... Αποσπασματικές εικόνες από τα κυρίαρχα ΜΜΕ για ένα ζήτημα που μπαίνει ολοένα και πιο δυναμικά στη δημόσια συζήτηση.

Μετανάστες και μεταναστευτική πολιτική, μύθοι και ανομολόγητες αλήθειες και στη μέση άνθρωποι που προσπαθούν να βρουν ένα καλύτερο αύριο, κυνηγημένοι από τη φτώχεια και τον πόλεμο.

Κόντρα στην κυρίαρχη λογική, επιχειρούμε να αναδείξουμε συνολικά το ζήτημα τής μετανάστευσης και της μεταναστευτικής πολιτικής που υιοθετήθηκε από την Ελλάδα, τις συνθήκες που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και τις συνέπειες τής εγκληματικής πολιτικής που αντιμετωπίζει τούς μετανάστες και τους πρόσφυγες με πογκρόμ, στρατόπεδα συγκέντρωσης και στρώνει το έδαφος στη γιγάντωση τού φασιστικού φαινομένου στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει το Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικών Εγκλημάτων, την Παρασκευή 14 Μάρτη στις 7μ.μ. στο Βουλευτικό με ομιλητές :

ñ     Ελενη Τάκου , συντονίστρια του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

ñ     Βασίλης Παπαστεργίου, δικηγόρος,από την ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών

ñ     Πάνος Δαμέλος, μέλος της Αντιφασιστικής Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου

ñ     Νασίμ Λομανί, μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.

 

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

 

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 14 Μάρτιος, 2014 - 19:00