Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Κωστούρου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Κωστούρου

Μάρτιος 17, 2014 - 14:07

φωτογραφία EUROKINISSI Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ, την Δευτέρα 17/03/2014 στην αίθουσα του Βουλευτικού με θέματα:

• Την παρουσίαση όλων των λεπτομερειών για την λειτουργία της ανακύκλωσης στο Ναύπλιο.
• Την παρουσίαση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης

Φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος

www.argolidaportal.gr

Δελτίο τύπου

Την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης στον Δήμο παρουσίασε σήμερα ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στα ΜΜΕ του Νομού. Με την εφαρμογή της ανακύκλωσης ο όγκος των απορριμμάτων μπορεί να μειωθεί πάνω από 60%, με τεράστια οφέλη για το περιβάλλον και στην εξοικονόμηση χρημάτων από την διαχείριση των υπολειμμάτων.
Ο δήμαρχος Ναυπλιέων αναφερόμενος στο τρίπτυχο, “Προστασία Περιβάλλοντος, Οικονομία, Ποιότητα Ζωής” μεταξύ άλλων υπογράμμισε: “για να διατεθεί ένας τόνος σκουπιδιών στο εργοστάσιο της Τρίπολης, απαιτούνται 61Ευρώ, την ίδια ώρα που τα ανακυκλώσιμα υλικά δεν κοστίζουν τίποτα”.Φυσικά για να μπορέσει να υπάρξει αποτέλεσμα θα πρέπει πέρα απ την ενημέρωση και οι πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή με την συμμετοχή τους.

Σε όλες τις περιοχές του δήμου θα τοποθετηθούν “ΜΠΛΕ” κάδοι ανακύκλωσης, ενώ στα νοικοκυριά θα διατεθεί μία ειδική σακούλα για την μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στους κάδους. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή να μην ρίχνουμε τα υπόλοιπα μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια στους “ΜΠΛΕ” κάδους.