Ο Γ. Διδασκάλου υπέγραψε τους περιβαλλοντικούς όρους δύο έργων της Τ. Α. Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γ. Διδασκάλου υπέγραψε τους περιβαλλοντικούς όρους δύο έργων της Τ. Α. Αργολίδας

Μάρτιος 20, 2014 - 15:38

φωτο EUROKINISSI

Υπογράφηκαν από το Γιώργο Διδασκάλου οι περιβαλλοντικοί όροι

δύο σημαντικών έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας

Εγκρίθηκαν από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου οι περιβαλλοντικοί όροι των παρακάτω έργων, ανοίγοντας, έτσι, το δρόμο για την ένταξη και χρηματοδότησή τους από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου, στο δήμο Ερμιονίδος, νομού Αργολίδας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία των εγκαταστάσεων μεταφοράς νερού από τη διώρυγα του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου, στην περιοχή της Ερμιονίδος, με σκοπό την κάλυψη τοπικών αρδευτικών αναγκών, σε συνολική έκταση περίπου 22.000 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει, δε, αγωγούς μεταφοράς νερού άρδευσης συνολικού μήκους 45,85 χιλιομέτρων, τέσσερες δεξαμενές, συνολικής χωρητικότητας 10.500 κυβικών μέτρων και δύο αντλιοστάσια. Για το έργο, προβλέπεται, επίσης, η διάνοιξη νέας οδοποιίας, μήκους 5,31 χιλιομέτρων. 

Μελέτη βελτιώσεων και παρακάμψεων οικισμών, στο τμήμα: «Ναύπλιο - Θέατρο Επιδαύρου - Παλαιά Επίδαυρος», τμήμα «Αγία Ελεούσα – Πυργιώτικα – Αρκαδικό».

Με τις παράπλευρες οδούς, συνολικού μήκους 13.5 χιλιομέτρων, τους τέσσερες ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, τον κατασκευασμένο ισόπεδο κόμβο της Αγίας Ελεούσας και τον υπό κατασκευή ισόπεδο κόμβο στο Αρκαδικό, βελτιώνεται η οδική ασφάλεια και το επίπεδο εξυπηρέτησης, τόσο της διαμπερούς, όσο και της στρέφουσας κυκλοφορίας, καθώς μειώνονται σε μεγάλο βαθμό οι συμβολές των αγροτικών δρόμων στην Παλαιά Εθνική Οδό και εξυπηρετούνται οι ανάστροφες κινήσεις με την ελάχιστη περιπορεία.

Και τα δύο προαναφερόμενα έργα είναι ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες και πρόκειται να δώσουν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα.