Η χορωδία της Τελέσιλλα σε χορωδιακή συνάντηση στη Νίκαια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η χορωδία της Τελέσιλλα σε χορωδιακή συνάντηση στη Νίκαια

Μάρτιος 22, 2014 - 11:29

Χορωδιακή συνάντηση με τη Μικρασιάτικη χορωδία Νίκαιας,

 αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Η χορωδία του Πολιτιστικού συλλόγου ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 έλαβε μέρος στη 10η χορωδιακή συνάντηση που οργάνωσε η Μικρασιάτικη Χορωδία Νίκαιας στην όμορφη αίθουσα του Μεγάρου Ενώσεως Σμυρναίων Νίκαιας και Πειραιά.

Μαζί με τη χορωδία του Δήμου Ηρακλείου-Αττικής με μαέστρο τον κ. Φώτη Φυλακτό, τη Μικρασιάτικη χορωδία Νίκαιας με μαέστρο τον κ. Χαράλαμπο Μιχαηλίδη, η χορωδία της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ με μαέστρο τον κ. Ιωάννη Κόντη, την Αναστασία Σταματοπούλου στο πιάνο, τον Νίκο Τσάγκαρη στο μπουζούκι, τον Παναγιώτη Ρέντα στο τουμπελέκι τραγούδησαν τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου και ρεμπέτικα, ξεσηκώνοντας τους ακροατές της κατάμεστης αίθουσας. Όλες οι χορωδίες αφιέρωσαν τραγούδια στο Μάνο Ελευθερίου που με τη σεμνότητα που τον διακρίνει ευχαρίστησε τους χορωδούς με θερμά λόγια. Ξένες αγκαλιές, Χτυπώ την πόρτα του Θεού, Όσους δεν πήρε η μοναξιά, οι Ελεύθεροι κι ωραίοι, Ιθάκη, Η σούστα πήγαινε μπροστά, Το παλικάρι έχει καημό, Σ` αυτή τη γειτονιά, ήταν μερικά από τα τραγούδια που ακούστηκαν, θυμίζοντας σε όλους μας ότι ποιητές, συνθέτες και καταξιωμένοι ερμηνευτές διαχρονικά φανερώνουν δρόμους που μας οδηγούν στο μέλλον με αισιοδοξία και χαμόγελο. Ακολούθησε δείπνο που ένωσε όλους τους χορωδούς κάτω από τους ήχους της ζωντανής μουσικής, σε ένα γλέντι που κράτησε ως αργά.

Για άλλη μια φορά δόθηκε η ευκαιρία στην γραμματέα του συλλόγου μας, κ. Γεωργία Κατσώνα, να αναφερθεί στην Τελέσιλλα και να κάνει γνωστό σε όλο το ακροατήριο την ιστορία της και την προσφορά της στην πόλη του Άργους.

Οι χορωδοί ετοιμάζονται να ψάλλουν τα Εγκώμια τη Μεγάλη Παρασκευή στη Λαϊκή Αγορά  στη σύναξη των Επιταφίων.

Επίσης, η χορωδία του συλλόγου είναι καλεσμένη να πλαισιώσει με τα τραγούδια της τις εκδηλώσεις του Συλλόγου ΔΑΝΑΟΣ, επ` ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πέτρου στις 3 Μαΐου.

Συγχρόνως ο σύλλογος οργανώνει με το τμήμα της Παιδικής Χορωδίας και τη συμμετοχή άλλων τριών παιδικών χορωδιών, «Παιδική Χορωδιακή Συνάντηση» την Κυριακή 4 Μαΐου στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Άργους.