Γ. Ανδριανός:ο Μαραθώνιος Ναυπλίου φιλοδοξούμε να αναδειχθεί σε θεσμό με διεθνή ακτινοβολία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Ανδριανός:ο Μαραθώνιος Ναυπλίου φιλοδοξούμε να αναδειχθεί σε θεσμό με διεθνή ακτινοβολία

Μάρτιος 24, 2014 - 15:35

φωτογραφία EUROKINISSI Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός έδωσε την εκκίνηση του 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα και την ενεργή στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, του Δήμου Ναυπλιέων και του ΣΕΓΑΣ. Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για πρώτη φορά φέτος, υπό την αιγίδα και την ενεργή στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνεται ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου, ένας αγώνας που όλοι φιλοδοξούμε να αναδειχθεί σε θεσμό με διεθνή ακτινοβολία.

Ο μαραθώνιος δρόμος είναι σήμερα ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα μαζικά αγωνίσματα. Είναι μια καλή αφορμή για να έρθουν οι πολίτες μιας περιοχής πιο κοντά στην άθληση και τον αθλητισμό, και ταυτόχρονα είναι ένα σημαντικότατο εργαλείο ανάπτυξης και προβολής τόσο του τουριστικού προϊόντος, όσο και ολόκληρης της ταυτότητας της τοπικής οικονομίας.

Η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά τον Μαραθώνιο του Ναυπλίου, της ιστορικής, πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Δημιουργούμε έτσι ακόμη έναν σημαντικό θεσμό για το Ναύπλιο και ολόκληρη την Αργολίδα».