Εκδηλώσεις 17η Έκθεση Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκδηλώσεις 17η Έκθεση Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο

Ιούλιος 18, 2014 - 07:33

Στο τρίτο τριήμερο των παράλληλων εκδηλώσεων της 17ης Έκθεσης Αγροτουρισμού  οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις  ποικίλουν.
Την Παρασκευή 18 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το θεατρικό δρώμενο με πιάνο και δύο βιολιά από το «Πρόχειρο Θέατρο», με θέμα: «Η Φωνή της Γής » σε κείμενο –επιμέλεια της κας Δέσποινα Γκάτζιου, φιλόλογου-ηθοποιού-σκηνοθέτη, που θα παρουσιαστεί στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου και θα δώσει στον επισκέπτη την αίσθηση της άμεσης επαφής με τον τόπο και τα προϊόντα του.
Το Σάββατο 19 Ιουλίου ο αξιόλογος δημοσιογράφος-συγγραφέας κος Καββαθάς Βασίλειος θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Ανασκαφή στο Ιερό», έργο πολύχρονης έρευνας και μελέτης. Ο πολυπράγμων Επιδαύριος δημοσιογράφος με ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο που μεγάλωσε έχει στο ενεργητικό του την συγγραφή ήδη 25 βιβλίων .
Τέλος την Κυριακή 20 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, αφιερωμένο στη Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέματα:
- «Η διατροφική αξία των προϊόντων της μέλισσας στον οργανισμό μας» με ομιλήτρια την κ.Τούντα Δήμητρα.
- «Η συμβολή της μέλισσας στη διατήρηση του περιβάλλοντος και η αειφόρος ανάπτυξη ορεινών περιοχών»  με ομιλήτρια την κ.Καμπόσου Νικολέτα.
Επίσης θα γίνει επίδειξη της διαδικασίας συγκομιδής μελιού από τον παραγωγό κ. Κατσαρό Νικόλαο.
Τέλος θα παρασκευαστούν «γκόγκες» από την κ Κόλλια Αικατερίνη οι οποίες και θα προσφερθούν στο κοινό καθώς επίσης και άλλα τοπικά εδέσματα που θα προσφέρουν οι γυναίκες του οικισμού Γκάτζια – Αγίου Δημητρίου και τα ψητοπωλεία.
Η βραδιά θα κλείσει με παρουσίαση Αρβανίτικων χορών και τραγουδιών από κατοίκους του Αγίου Δημητρίου.

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 18 Ιούλιος, 2014 - 20:00