Η ταφόπλακα της κυβέρνησης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ταφόπλακα της κυβέρνησης

Αύγουστος 11, 2014 - 13:02

Στη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αιτία για να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) εξελίσσεται το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ.  Παιδαριώδεις χειρισμοί που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο για την βαρβαρότητα του φόρου όσο και για την καταθλιπτικά απογοητευτική ανικανότητα υπολογισμού του, αφού το Υπουργείο Οικονομικών, η ναυαρχίδα της διοίκησης, δεν μπόρεσε καν να υπολογίσει και να στείλει σωστά τις ειδοποιήσεις.

Σίγουρα η παρούσα κυβέρνηση προσπάθησε πολύ να εξοργίσει εκατομμύρια ελλήνων τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Τι να θυμηθούμε την διάλυση στην υγεία (και το πάρτι στις δαπάνες καλά κρατεί), την παράλυση των ήδη σάπιων ΑΕΙ μας με τους χειρισμούς του Αρβανιτόπουλου, την παράλυση του έτσι και αλλιώς ανύπαρκτου δικαστικού συστήματος, την διάλυση των ταμείων, την κατάργηση του εργατικού δικαίου με αποτέλεσμα το ξεσάλωμα της εργοδοσίας, το ΤΑΙΠΕΔ. Και όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι με τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος πλέον αποτελεί το καθημερινό θέμα συζήτησης σε όλη την ελληνική επικράτεια.  Ένας φόρος που εξελίχθηκε σε επικοινωνιακό Βατερλό και επιφέρει συνεχώς τριγμούς στα θεμέλια του Μαξίμου και της οδού Νίκης.

Η κυβέρνηση όχι μόνο επέβαλε έναν ακόμη εξοντωτικό φόρο αλλά εξόργισε ακόμα και αυτούς που μπορούν να τον πληρώσουν αφού αδυνατεί το Υπουργείο Οικονομικών να τον υπολογίσει σωστά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φορολόγηση ως ολοκληρωμένων των ημιτελών κτισμάτων. Το taxis «απέτυχε» να συμπεριλάβει στην εξίσωση του υπολογισμού τον συντελεστή αυτών των κτισμάτων που είναι 0,4 με αποτέλεσμα να ζητά από τους ιδιοκτήτες 60% αυξημένο παράνομα φόρο. Και όμως ακόμα και για αυτό το απλό θέμα το ΥΠΟΙΚ 8 μέρες τώρα δεν έχει εκδώσει μια ανακοίνωση.

Μια κυβέρνηση που έχει ανάγει σε άγιο δισκοπότηρο την μεταρρύθμιση και την σταθερότητα, κατάφερε με μια κίνηση να εκφράσει όλη την σαπίλα της σύγχρονης Ελλάδας και να δυναμιτίσει την προσδοκώμενη από την ίδια σταθερότητα αφού πλέον δεν μπορεί να ελέγξει τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Στέλνοντας στους πολίτες πλέον όλα τα ειδοποιητήρια μαζί το Φθινόπωρο (τον Σεπτέμβριο για παράδειγμα θα πρέπει να πληρώσουν μαζί και την δόση εισοδήματος και την δόση του ΕΝΦΙΑ), είναι αδύνατο να προκηρύξει, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, πρόωρες εκλογές μιας και είναι βέβαιο πως θα εισπράξει στις κάλπες την αγανάκτηση και την αποδοκιμασία των πολιτών, εξαιτίας των συσσωρευμένων σημειωμάτων ειδοποίησης πληρωμής φόρων. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να αποτελεί πεποίθηση των πολιτών πια πως οι σημερινοί μετράνε μέρες….