Γ.Ανδριανός:σημαντικότατο αναπτυξιακό εργαλείο για την αύξηση του τουρισμού το αεροδρόμιο Τρίπολης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ.Ανδριανός:σημαντικότατο αναπτυξιακό εργαλείο για την αύξηση του τουρισμού το αεροδρόμιο Τρίπολης

Σεπτέμβριος 16, 2014 - 16:15

φωτογραφία eurokinissi

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την οποία το αεροδρόμιο Τρίπολης χαρακτηρίζεται αεροδρόμιο κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης ώστε να εξυπηρετεί πολιτικές, εμπορικές πτήσεις είναι ένα δίκαιο αίτημα ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής, και ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό εργαλείο για την αύξηση του τουρισμού και γενικότερα της οικονομικής δραστηριότητας της Περιφέρειας.

Ήδη ως βουλευτής στήριξα ενεργά αυτή την προσπάθεια, αξιοποιώντας κάθε σχετική δυνατότητα, τόσο με παρεμβάσεις μου στη Βουλή και εκτός αυτής, όσο και σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εκπροσώπους φορέων, και βεβαίως τον αρμόδιο Υπουργό κ. Αβραμόπουλο για την προώθηση των σχετικών μελετών και την εξεύρεση λύσεων στα ζητήματα που ανέκυπταν.

Η σημερινή κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία το αεροδρόμιο της Τρίπολης χαρακτηρίζεται αεροδρόμιο κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας είναι ένα θετικό, αναγκαίο βήμα.

Όπως είναι αυτονόητο, θα συνεχίζω να παρακολουθώ στενά κάθε βήμα της πορείας της υλοποίησης αυτού του σημαντικού αναπτυξιακού έργου για τον τουρισμό και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, που θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».