Η ξεγνοιασιά του Καραμανλή και οι επονείδιστες διακοπές του Τσίπρα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ξεγνοιασιά του Καραμανλή και οι επονείδιστες διακοπές του Τσίπρα

Σεπτέμβριος 15, 2015 - 17:31

Δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ο Καραμανλής έχει κάθε δικαίωμα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, να κάθεται αραχτός στην ξαπλώστρα του, αλλά ο Τσίπρας δεν έχει δικαίωμα να είναι... και αυτός στο κότερο! Εδώ ο κόσμος χάνεται και τα ρεπορτάζ για τις διακοπές των πρώην πρωθυπουργών, που εδώ και χρόνια έχουν νίψει τας χείρας τους, δίνουν και παίρνουν στα ενημερωτικά σάιτ. Παπαρατσικά ρεπορτάζ, που ασχολούνται με το μαγιό και την κορμάρα της Νατάσας Παζαΐτη -η οποία σε τέσσερα χρόνια και με πτυχίο Παιδαγωγικών πήρε ειδικότητα και διδακτορικό στην Ιατρική, αλλά αυτό δεν μας πολυνοιάζει- τα δίδυμα του Καραμανλή και πώς η κόρη έχει πάρει το σώμα της μαμάς, και κάπου να ξεροψήνεται ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος χαλαρώνει από τη... χαλάρωση του χειμώνα...

Αλήθεια, τι κάνει ο κ. Καραμανλής τον χειμώνα; Με τι ασχολείται; Να ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ.

Διαβάζουμε σε μεγάλα ενημερωτικά σάιτ, κάτω από τα ρεπορτάζ για το μεταναστευτικό και την ελληνική κρίση: «Ανέμελες στιγμές για τον πρώην πρωθυπουργό και την οικογένειά του στο νησί της Αποκάλυψης. Ολιγοήμερες διακοπές στην Πάτμο απολαμβάνει με την οικογένειά του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

»Ο κ. Καραμανλής εθεάθη στην παραλία της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας ''Patmos Aktis'' στον γραφικό κόλπο του Γροίκου, ευδιάθετος και χαλαρός σε ανέμελες στιγμές. 

»Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του Νατάσα και τα δίδυμά τους, Αλέξανδρο και Αλίκη, έφθασαν στο νησί της Αποκάλυψης με το πλοίο της γραμμής για να περάσουν χαλαρές στιγμές παρέα με φιλικά τους πρόσωπα».

Πολύ ωραία. Και τι μας νοιάζει, δηλαδή; Να είναι καλά οι άνθρωποι και να καλοπερνάνε, αλλά και οι δημοσιογράφοι να μην ξεχνάνε. Ως πότε οι ρεπόρτερ θα ταΐζουν τον κόσμο ηλίθια ρεπορτάζ και φωτογραφίες του Καραμανλή με το μπανιερό του; Και γιατί είναι της άποψης ότι «ο γέγονε, γέγονε» και δεν ασχολούνται με τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του που έβαλε χοντρά το χεράκι της για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε;

Τα ΜΜΕ έχουν παραντουρίσει. Κυνηγούν τους πρώην πρωθυπουργούς για ένα τρυφερό ενσταντανέ με τις συζύγους και τα παιδιά τους και κυνηγούν τον Τσίπρα για να αποδείξουν ότι έκανε πανάκριβες διακοπές σε κότερο με επιχειρηματία που είναι μέσα στη λίστα Λαγκάρντ. Ενώ, ας πούμε, το τίποτα που έφαγε ως ποινή ο Παπακωνσταντίνου, που ήταν ολόκληρος υπουργός, για το στικάκι που δεν ήξερε να το χρησιμοποιήσει και άλλα αρχεία διαγράφηκαν και άλλα όχι, πέρασε στα πολύ ψιλά γράμματα των εφημερίδων, ενώ όλος ο Τύπος έχει πειστεί ότι ο πρωθυπουργός του δεν ήξερε τίποτα! Τι καλά! Ζούμε στο Στρουμφοχωριό! Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε και ένα πάρτι από τη χαρά του που ξεμπέρδεψε με τη Δικαιοσύνη. Αλλά για όλα τούτα ούτε λέξη.

Τα μέσα δεν πάνε τον Αλέξη. Όχι ότι τα έκανε όλα καλά και άγια. Και δεν τον πάνε επειδή μέσα στο πρόγραμμά του είχε εντάξει και το νοικοκύρεμα με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών. Ενώ όλοι οι προηγούμενοι, ανεξαιρέτως, πρωθυπουργοί και λοιποί, μια χαρά περνούσαν την πολιτική τους από όλα τα μεγάλα «μαγαζιά - γωνία» του Τύπου. Έτσι, ακόμα και τώρα, που η χώρα με την ευθύνη πολλών παλαιών κυβερνήσεων έφτασε εδώ που έφτασε, κανείς δεν καταπιάνεται με τα πεπραγμένα τους και ασχολούνται με τις διακοπές του Τσίπρα, λες και ετούτος εδώ δεν είχε δικαίωμα να κάνει!

Ας δώσουμε μερικές ιδέες για ρεπορτάζ, μήπως και ασχοληθούν τα χεράκια τους με όλα όσα έχουν σημασία: Δομημένα ομόλογα των Ταμείων. Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ χρωστάει ύστερα από δικαστική απόφαση η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ και δεν τα έχει δώσει ακόμα για την επανεπένδυση, αποεπένδυση και τελικά απέκδυση των Ταμείων από τα αποθεματικά τους. Σκάνδαλο Αγροτικής. Τα πορίσματα είναι έτοιμα και είναι καυτά, και χτυπούν τα κόμματα που επί δεκαετίες λάμβαναν δανεικά και αγύριστα. Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ με το ύψος του χρέους, που μας αλυσόδεσε στην Ευρώπη. Η Παιδεία, για την οποία περίμεναν να κάνει θαύμα ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσα σε επτά μήνες να την αναστήσει, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις ούτε μια αξιολόγηση δεν κατόρθωσαν να περάσουν. Για κάτι δάνεια που πήραν κάποια «μαγαζιά - γωνία» απευθείας από την ΕΚΤ (αλλά αυτό πονάει...).

Αλλά τι μας φταίει; Το ιδιωτικό σχολείο του Τσίπρα, οι διακοπές του Τσίπρα, τα φιλιά της Ζωής στον σύζυγό της στην παραλία. Όλα τούτα, επονείδιστα. Αλλά πρώην πρωθυπουργοί που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, χαλαρώνουν στις διακοπές τους ξέγνοιαστοι, δίχως μια υποψία σχολίου για τα πεπραγμένα τους. Και ο Κώστας Σημίτης έγραψε ένα άρθρο για το πώς θα βγούμε από το τέλμα, ενώ έβαλε κι αυτός το χεράκι του για να βουτήξουμε στο τέλμα, δίχως καμία αυτοκριτική, κάτι που ασφαλώς δεν σχολιάστηκε από κανέναν. Βέβαια. Ποιος τολμάει να θίξει τον Σημίτη;.. 

Κι εσύ, κάτσε να χαζεύεις το μαγιό της Νατάσας μείνε να κοιτάς τον Πάγκαλο να κάνει τις διακοπές του και να δηλώνει ότι έχει πέσει φτώχεια τώρα που του έκαναν περικοπές... Να σε δανείσω εγώ, Θεόδωρε αγόρι μου, να τα φάμε μαζί...