Απάτες, ψέματα και Grexit

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απάτες, ψέματα και Grexit

Μάιος 13, 2016 - 09:45

«Ναι, απειλούσα με Grexit. Ο Τσίπρας ήταν σύμφωνος». Ο Γ. Βαρουφάκης μίλησε. Άλλα έλεγαν σε εμάς και άλλα έκαναν μέσα στις συνεδριάσεις των group το καλοκαίρι εκείνο. 

Άλλα έλεγε και ο Τσίπρας πριν από μερικές ημέρες, όταν ανέφερε ότι είχαν αυταπάτες το 2015, αλλά ψέματα δεν είπαν στον ελληνικό λαό.

Ο Γ. Βαρουφάκης παραδέχτηκε στο Athens Live, όμως, ότι είχαν συμφωνήσει με τον Αλέξη να απειλήσουν τους δανειστές με Grexit το οποίο θα τους κόστιζε 1 τρισ. ευρώ. Αλλά στον κοσμάκη έλεγαν ότι δεν υπήρχε ποτέ κανένα ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμούσε η ελληνική πλευρά.

«Δεν υπήρχε λόγος να βγούμε έξω στον κόσμο να το πούμε αυτό (σ.σ. ότι απειλούσε με Grexit). Αυτό το κάνεις μόνο όταν θέλεις εσύ να βγεις. Γιατί, με το που το λες, βγαίνεις... Γιατί κλείνουν οι τράπεζες, γίνεται χαμός» λέει ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του. 

«Όταν μου έλεγε ο Σόιμπλε ''θα σε πετάξω έξω'', του έλεγα: ''Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Με βλέπεις να φοβάμαι;''»

Γεια σου, Γιάννη Γενναίε! Γεια σου, Γιάννη Αρχηγέ!

Δηλαδή, συνοψίζοντας: Οι δανειστές μας φοβέριζαν -εμάς, τον κόσμο- με Grexit ακόμα και προτού εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ποιος ξεχνά εκέινο το «οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν σωστά». Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση φοβερίζει με Grexit τους δανειστές, μάλιστα ο Βαρουφάκης στη συνέντευξή του ισχυρίζεται ότι ο Ντράγκι τον είχε εκλιπαρήσει να κόψει το βιολί. 

Οι δανειστές εξακολουθούσαν να απειλούν με Grexit την ώρα που εκλιπαρούσαν, όπως λέει ο Τζόνι, τον Τζόνι να μην απειλεί ο ίδιος με Grexit στα group!

Δηλαδή και οι δύο πλευρές απειλούσαν με το ίδιο χαρτί η μία την άλλη και εμείς οι υπόλοιποι και αυταπατηθήκαμε, προφανώς, και απατηθήκαμε, προφανέστατα.

Τι θα γινόταν αν τελικά βγαίναμε από το ευρώ, τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.

«Θα ήταν ένα θλιβερό θέαμα», απάντησε ο Γιάννης με ένα «ν». Ευτυχώς, δηλαδή, που δεν έκανε το πήδημα για το οποίο δεν φοβόταν κιόλας! 

Στη συνέντευξη ο πρώην υπουργός παραδέχεται ότι ο Δραγασάκης είχε καθησυχάσει τον Ντράγκι ότι αν ο Γιάννης κουνιόταν θα έθετε βέτο. Δηλαδή, ο Τσίπρας είχε συνεννοηθεί με τον Βαρουφάκη να απειλεί με έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, αλλά δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη όλου του κυβερνητικού επιτελείου, ενώ ο Δραγασάκης αν τελικώς ο Βαρουφάκης συνέχιζε τις απειλές, θα τον σταματούσε. 

Και αυτό ήταν η διαπραγματευτική τακτική μιας κυβέρνησης ενωμένης, συντεταγμένης, με σαφείς στόχους και τακτική! 

Σοβαρότης μηδέν και ψέματα αβέρτα!