Η ανάπτυξη ήρθε!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ανάπτυξη ήρθε!

Αύγουστος 12, 2016 - 19:01

Καλέ, τι κάθεστε; Βγείτε στα μπαλκόνια, πλημμυρίστε τους δρόμους και δοξάστε!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΡΘΕ!

Μπορεί η ΕΛΣΤΑΤ να μας λέει ότι η ανεργία των νέων καλπάζει, αλλά οι Financial Times δημοσίευσαν άρθρο με τον τίτλο: «Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη».

Και προς τι τα πανηγύρια; Δείτε αριθμούς-τεφαρίκια που σπαρταράνε!

Η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.

Και πάλι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, όμως ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο.

(Δηλαδή, περίμεναν τα χειρότερα για εμάς, εμείς εμφανίσαμε μια κάπως καλύτερη εικόνα και να οι διθύραμβοι!)

Πόσο συρρικνώθηκε η ελληνική οικονομία από το 2008; Κατά 30%. Τι ελπίζουν οι παρατηρητές και οι διεθνείς οργανισμοί που σπρώχνουν τους επενδυτές να αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί τα χιλιάδες ακίνητα των πλειστηριασμών; Ότι θα αναπτυχθεί κι άλλο η οικονομία μας πόντο τον πόντο, ώστε να δείξουν ότι αξίζει η χώρα να ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί!

Στα αφτιά μου οι διθύραμβοι των FT ηχούν όπως οι συνεχείς υποβαθμίσεις της οικονομίας μας από τους οίκους αξιολόγησης για να μπούμε μια ώρα αρχύτερα στον έλεγχο των κοράκων. Ή σαν αυτές τις μπαρούφες που ανακοινώνει η Enterprise Greece κατά καιρούς για την ανάπτυξη που είναι ορατή.

Αν αυτή την ανάπτυξη οραματίστηκε ο Τσίπρας, ας πανηγυρίσει. Εμείς οι υπόλοιποι, για να σταματήσουμε να δουλεύουμε δωδεκάωρα για τρία κατοστάρικα, ή για να βρούμε δουλειά, οι περισσότεροι, θα περιμένουμε πολύ.

Και, τελικά, όταν μας μνημονεύουν οίκοι αξιολόγησης και εφημερίδες περιοπής, καλύτερα να προχωράμε τοίχο-τοίχο...