Οι εθνικοί μας νταβατζήδες,οι τράπεζες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι εθνικοί μας νταβατζήδες,οι τράπεζες

Νοέμβριος 28, 2016 - 21:38

Τον έχουμε χρυσοπληρώσει τον νταβατζή μας, αλλά ο νταβατζής θέλει κι άλλα. Μια πρόταση των τραπεζών τάχα μου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αν περάσει από την κυβέρνηση, που χατήρι δεν τους χαλάει, θα προβλέπει τη φορολόγηση κάθε ανάληψης μετρητών από τα ATM.

Το «τυράκι» των καινούριων χρεώσεων, φυσικά, για να τσιμπήσει η κυβέρνηση και να δικαιολογήσει το καινούριο χαράτσι, η μεγάλη φοροδιαφυγή της τάξεως των 40 δισ. ευρώ συνολικά.

Οπότε, σου λέει η τράπεζα, ας βάλουμε φόρο στην ανάληψη μετρητών, προκειμένου να περιορίσουμε τις συναλλαγές με μετρητά επειδή θα το σκέφτεται ο πολίτης να κάνει ανάληψη.

Μόνο που ο πολίτης, στον οποίον, στην τελική, ανήκουν τα χρήματα και έχει, θεωρητικά, το δικαίωμα να τα κάνει ό,τι θέλει, έτσι κι αλλιώς πληρώνει για να τα μεταφέρει ηλεκτρονικά, έτσι κι αλλιώς πληρώνει για να... πληρώσει με κάρτα. Προμήθειες σε εμβάσματα, προμήθειες για ανάληψη από το ΔΙΑΣ, προμήθειες για να έχει ο επαγγελματίας μηχάνημα POS, πολλά χρήματα από την τσέπη μας στις τσέπες των τραπεζών, που όσο πιο πολύ διευκολύνουν τις συναλλαγές μας, τόσα πιο πολλά θέλουν να πληρώνουμε!

Τριάντα λεπτά εδώ, ένα ευρώ από εκεί, κάθε συναλλασσόμενος αρκετές φορές τον μήνα πληρώνει τα χαράτσια του. Κατά καιρούς δικαιώνονται οι πολίτες που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, αλλά οι τράπεζες βιολί δεν αλλάζουν με διάφορα τεχνάσματα.

Φόροι από τη μια, έμμεσα μπηγμένοι με κάθε ευκαιρία και με πρόσχημα πάντα την έλλειψη φορολογικής συνείδησης του Έλληνα και ποτέ με γνώμονα την πραγματικότητα που λέει ότι το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει τα δημοσιονομικά του παρά τη γραφειοκρατία, χαράτσια από την άλλη εξαιτίας των capital controls από τις τράπεζες που συνεχώς θέλουν στήριξη για να επιβιώσουν και ξεχνούν τον καιρό που πουλούσαν δάνεια και κάρτες μέσω τηλεφώνου!

Οι τράπεζες, οι εθνικοί μας νταβατζήδες.

Τι χρεώνουν (ενημέρωση 28/11):

Τράπεζα                          Συναλλαγή                            Κόστος    
Attica Bank           Έμβασμα εντός Ελλάδας                   €0,30

Εθνική Τράπεζα                                                            €1    
Alpha Bank                                                                   €1        
Eurobank                                                                      €1
Πειραιώς                                                                       €1
HSBC                                                                           €1,20        έως €12.500        
HSBC                                                                           €7             έως €50.000