Το πλοίο ΤΟΜΚΟ είναι παρελθόν

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το πλοίο ΤΟΜΚΟ είναι παρελθόν

Ιούλιος 25, 2012 - 20:58

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Μετά από ενάμιση χρόνο απομακρύνθηκε το κατασχεμένο φορτηγό πλοίο ΤΟΜΚΟ από το λιμάνι του Ναυπλίου σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου το πρωί.
Οι βουλευτές Γ. Αδριανός και Γ.Μανιάτης δήλωσαν

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός για την απομάκρυνση του κατασχεμένου φορτηγού πλοίου ΤΟΜΚΟ από το λιμάνι του Ναυπλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά από ενάμιση ολόκληρο χρόνο, μέσα από έναν πραγματικό γραφειοκρατικό λαβύρινθο, μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που χρειάστηκε να κάνω για την επίλυση των πολυάριθμων  προβλημάτων που ανέκυπταν , σήμερα επιτέλους το πρωί το  ΤΟΜΚΟ απομακρύνθηκε  οριστικά από το λιμάνι του Ναυπλίου.
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον  Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη ο οποίος, από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα  του έθεσα το πρόβλημα, αμέσως μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων, επέδειξε άμεσα το απαιτούμενο ενεργό ενδιαφέρον και την αποφασιστικότητα που εντέλει έφερε και τη λύση.
Το λιμάνι του Ναυπλίου απαλλάσσεται σήμερα από ένα κακό βραχνά. Αυτό που μένει, είναι να αναληφθούν τάχιστα οι αναγκαίες δράσεις για την αποτελεσματική αναπτυξιακή του αξιοποίηση: η εφαρμογή του κώδικα ασφαλείας, η εκβάθυνση – προϋποθέσεις και οι δύο για τον ελλιμενισμό κρουαζιεροπλοίων – η κατασκευή της μαρίνας τουριστικών σκαφών. Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την οικονομία και την κοινωνία μας, η Αργολίδα οφείλει να αξιοποιήσει με τον αποτελεσματικότερο τρόπο καθένα από τα πολλά και σπουδαία συγκριτικά αναπτυξιακά της πλεονεκτήματα».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιτέλους αποχωρεί το ΤΟΜΚΟ
Με αφορμή την αποχώρηση του ΤΟΜΚΟ από το λιμάνι Ναυπλίου ο Γραμματέας της Κ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ και βουλευτής Αργολίδας κ. Γ.Μανιάτης  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επιτέλους μετά από ενάμιση χρόνο περίπου το ΤΟΜΚΟ «αποχωρεί» από το λιμάνι Ναυπλίου. Έχουν  προηγηθεί δεκάδες συσκέψεις σε υπηρεσιακό επίπεδο προκειμένου να λυθούν τα δεκάδες σύνθετα γραφειοκρατικά προβλήματα με το Υπουργείο  Οικονομικών, το Λιμενικό κα.
Η κρίσιμη ημερομηνία ήταν η 15 Μαΐου 2012 με την οποία το συμβούλιο πλημμελειοδικών Πειραιά όρισε τον μεσεγγυούχο για την αποχώρηση του ΤΟΜΚΟ.
Είχαν προηγηθεί προσωπικές δεκάδες παρεμβάσεις μας στην  εισαγγελία πλημμελειοδικών Πειραιά προκειμένου να γίνει το αυτονόητο.
Χαιρετίζω την επιτέλους αποχώρηση του ΤΟΜΚΟ σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα ότι αν θέλουμε σε αυτόν τον τόπο εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας πρέπει και η δικαιοσύνη να λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα έτσι όπως το απαιτεί η ανάγκη των καιρών.
Η κοινή προσπάθεια των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και επαγγελματικών φορέων της πόλης έφερε επιτέλους το ποθητό αποτέλεσμα ».ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ