Κ. Γκάτζιος: Διεθνοποίηση του Epidavros Triathlon για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κ. Γκάτζιος: Διεθνοποίηση του Epidavros Triathlon για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού

Ιούνιος 18, 2018 - 15:00

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τρίαθλο Επιδαύρου, Παρουσίαση Έρευνας από το HHN με σκοπό την Διεθνοποίηση του αθλητικού προϊόντος

 

Όταν το 2014 ο Δήμος Επιδαύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την εταιρεία whynot ξεκίνησαν την διοργάνωση του Epidavros Triathlon, ο μεγάλος στόχος ήταν να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό event το οποίο θα παρέχει μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες αθλητές και ταυτόχρονα θα συμβάλει με ξεχωριστό τρόπο στην τοπική οικονομία αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Επιδαύρου. Είναι πεποίθηση μας ότι, καθιστώντας το Epidavros Triathlon έναν αγώνα με σημαντική διεθνή απήχηση, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία νέα καλύτερη κουλτούρα σχετικά με την διοργάνωση αθλητικών events στην Ελλάδα. Η μαζική προσέλκυση ξένων αθλητών και επισκεπτών θα είναι το έναυσμα για τοπική κοινωνία και τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, να αντιληφθούν τα πολλαπλά οφέλη και τις προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος μέσω του αθλητικού τουρισμού.

Οραματιζόμαστε ένα event στο οποίο η συμπαράσταση και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας θα είναι καθολική και ενθουσιώδης. Ένα event στο οποίο οι συμμετέχοντες αθλητές και οι συνοδοί επισκέπτες θα απολαμβάνουν ένα άρτιο τουριστικό προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του αγώνα και παράλληλα θα νιώθουν την φιλοξενία και την ζεστασιά που μόνο η Ελλάδα και οι κάτοικοί της μπορούν να προσφέρουν. Ταυτόχρονα οραματιζόμαστε και έναν αγώνα όπου η σημαντική συμμετοχή ξένων αθλητών θα δώσει νέα ερεθίσματα στους Έλληνες αθλητές, μέσω του υψηλού ανταγωνισμού, των παραστάσεων και της διαφορετικές κουλτούρας που οι ξένοι αθλητές θα φέρουν στον τόπο μας.     

Για να επιτύχει ένα τέτοιο project, απαιτείται να θέσουμε τις βάσεις για μία πιο στενή συνεργασία πάνω σε πιο αυστηρά και επαγγελματικά πλαίσια μεταξύ των διοργανωτών, της τοπικής κοινωνίας και της Πολιτείας, να ενεργοποιηθούν διάφορες κοινωνικές ομάδες και να καλλιεργηθούν περαιτέρω έννοιες όπως ο εθελοντισμός. Χρειάζεται επιπλέον καθοδήγηση και τεχνογνωσία για το ποιες δράσεις πρέπει να δρομολογηθούν αλλά και πως οι δράσεις αυτές θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολύτιμος συμπαραστάτης στην προσπάθειά μας αυτή είναι το “Heilbronn University” το οποίο μας παρέχει την τεχνογνωσία που απαιτείται ώστε να καταφέρουμε να ανοίξουμε του ορίζοντες του Epidavros Triathlon.  

Τώρα, η προσπάθεια διεθνοποίησης του Epidavros Triathlon και η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού της ευρύτερης περιοχής, εντείνεται με την διοργάνωση του ‘’HHN International Summer School on Sustainable Events Management” στην Επίδαυρο στις 23-29 Ιουνίου.  Το “Heilbronn University” σε συνεργασία με το “American College of Greece, School of Business, Sports Management Program” θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγουν πάνω στους τομείς της περαιτέρω ανάπτυξης του προϊόντος του Epidavros Triathlon μέσω της στοχευόμενης προβολής του στον διεθνή χώρο, της διαχείρισης και προσέλκυσης εθελοντών από το εξωτερικό και τέλος τις οικονομικές ωφέλειες που απορρέουν από την διεξαγωγή και ανάπτυξη του αγώνα στο τουριστικό προϊόν του Δήμου Επιδαύρου και της ευρύτερης περιοχής.

Εκτός από τα παραπάνω εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Summer School της Επιδαύρου θα συμμετάσχουν με ομιλητές:   

  • Ο Δήμος Επιδαύρου
  • Η Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • University of Novi Sad, Department of geography, tourism and hotel management, Faculty of Science (SRB)
  • NHTV Breda University of Applied Sciences (NL)
  • University of Arts and Applied Sciences Freiburg (GER)
  • H whynot διοργανώτρια εταιρεία του Epidavros Triathlon (GR)
  • Η TeamKinetic-Volunteer management (Manchester/GB)

Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της έρευνας του Summer School η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (Xenia Hall) στις 28/06/2018 και ώρα 18:00.   

H στρατηγική και καινοτόμος για τον αθλητικό χώρο της Χώρας μας συνεργασία, μεταξύ Δήμου Επιδαύρου, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ξένων και Εγχώριων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και συνδιοργανώτριας εταιρείας whynot, ευελπιστούμε ότι θα αποδώσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ανοίγουμε τα αθλητικά μας σύνορα και παράλληλα με το εξαιρετικό φυσικό κάλλος και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία του Δήμου Επιδαύρου, θα δώσουμε έναν ακόμα λόγο ώστε οι ξένοι να επισκέπτονται στον τόπο μας.

.

                                                                                                 Ο Δήμαρχος

 

                                                                                        Κωνσταντίνος Γκάτζιος

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 28 Ιούνιος, 2018 - 18:00