Γεγονότα και συμπεράσματα... Πίκρα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γεγονότα και συμπεράσματα... Πίκρα

Οκτώβριος 07, 2012 - 12:57

Ας μιλήσουμε με γεγονότα λοιπόν, κι εσύ κάτσε και σκέψου:
ΓΕΓΟΝΟΣ #1: Το περιοδικό Forbes δημοσιεύει κάθε χρόνο τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Η λίστα αυτή λέγεται Forbes 400.
ΓΕΓΟΝΟΣ #2: Στην φετινή λίστα, ως πλουσιότερος άνθρωπος αναφέρεται ο Bill Gates, με ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΕ!!! ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΟΧΙ ΜΕΤΡΗΤΑ!!! Η περιουσία περιλαμβάνει σπίτια, ακίνητα, εργοστάσια, εξοπλισμό, αυ
τοκίνητα, αεροπλάνα, πλοία, αξία των μετοχών των εταιρειών του, επενδύσεις που έχει στο χρηματιστήριο κλπ, ΚΑΙ μετρητά) που η αξία της υπολογίζεται σε 66 δισεκατομμύρια δολάρια.
ΓΕΓΟΝΟΣ #3: Το σύνολο ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ (ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΕ!!! Των ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ! ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ!) και των 400 πλουσιοτέρων ανθρώπων των ΗΠΑ ανέρχεται περίπου σε 1.300 δισεκατομμύρια δολάρια.
ΓΕΓΟΝΟΣ #4: Στη λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ συμπεριλαμβάνονται 3 (ΤΡΕΙΣ) Έλληνες ομογενείς, των οποίων η συνολική ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΕ!!! ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΟΧΙ ΜΕΤΡΗΤΑ!) ανέρχεται σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια.
ΓΕΓΟΝΟΣ #5: Κάποιοι "Έλληνες ομογενείς" δήλωσαν ότι έχουν συγκεντρώσει 600 δισεκατομμύρια δολάρια ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ και τα έχουν καταθέσει στην τράπεζα του Καναδά Bank of Montreal, και τα χαρίζουν στο Ελληνικό κράτος, αλλά οι "προδότες πολιτικοί μας" δεν τα παίρνουν "για να κρατήσουν τον Ελληνικό Λαό έρμαιο της τρόικας και του μνημόνιου".
ΓΕΓΟΝΟΣ #6: Η τράπεζα του Καναδά Bank of Montreal, όπου υποτίθεται ότι έχουν κατατεθεί τα 600 δισεκατομμύρια σε μετρητά, δήλωσε ότι το σύνολο των καταθέσεων ΟΛΩΝ των πελατών της είναι περίπου 150 δισεκατομμύρια.
ΓΕΓΟΝΟΣ #7: Θέλεις να με κάνεις να πιστέψω ότι κάποιοι "ανώνυμοι Έλληνες ομογενείς" έχουν καταθέσει από το περίσσευμα τους σε μετρητά 600 δισεκατομμύρια, ποσό που αντιστοιχεί με το μισό πλούτο (όχι μόνο τα μετρητά, αλλά ακίνητα, μετοχές, επενδύσεις, αξία εταιρειών κλπ) των 400 πλουσιότερων Αμερικανών, και ενώ οι 3 πλουσιότεροι Έλληνες ομογενείς, που είναι και οι μόνοι που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, έχουν περιουσία (όχι μετρητά...) που με το ζόρι φτάνει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια!
Και εγώ απορώ ΠΟΥ βρέθηκαν τα υπόλοιπα 596 δισεκατομμύρια δολάρια!
Εσύ, όχι!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ #1: Οι Έλληνες πολιτικοί, δηλαδή, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να πάρουν τζάμπα 600 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που είναι ΔΙΠΛΑΣΙΟ από το χρέος που έχει δημιουργήσει η Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, λένε ότι δεν τα θέλουν τα λεφτά αυτά, και προτιμούν να κόβουν χρήματα από τους ψηφοφόρους τους, ώστε οι ψηφοφόροι τους να τους βρίζουν, να τους γιαουρτώνουν, να τους ξυλοκοπούν και να ρισκάρουν να μην ξαναεκλεγούν ποτέ βουλευτές... και όλα αυτά "γιατί είναι προδότες"...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ #2: Οι τύποι που ισχυρίζονται ότι "έχουν συγκεντρώσει 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και τα... χαρίζουν στην Ελληνική Κυβέρνηση αλλά αυτή δεν τα παίρνει" είναι προφανώς ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!
Είναι ολοφάνερο αυτό με το που διαβάζει κανείς την είδηση!
Αλλά σε σένα δεν είναι ολοφάνερο, προφανώς...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ #3: Εσύ, που με το που διαβάζεις την είδηση, χωρίς να σκεφτείς καν, χωρίς να το ψάξεις λίγο, "αγανακτείς" και αρχίζεις να βρίζεις "μαινόμενος", με τους "προδότες πολιτικούς που δεν παίρνουν τα λεφτά που τους... χαρίζουν" αλλά "ταλαιπωρούν τον κόσμο με τα μνημόνια", είσαι προφανώς ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ!
Και το γεγονός ότι αναπαράγεις την είδηση αυτή προσθέτοντας "δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά αν είναι, πρόκειται για εξωφρενικό μπλα μπλα μπλα..." ΔΕΝ σε απαλλάσσει από ευθύνες!
Γιατί δεν διαφέρεις από την κάθε κυρά-Κατίνα που πάει το πρωί στη γειτόνισσα και λέει "Καλημέρα Μελπομένη μου! Δεν το είδα με τα μάτια μου βέβαια, αλλά η Κατερινούλα του τρίτου μου είπε πως η γυναίκα του φούρναρη βγάζει τα μάτια της με το φοιτητή το Λάμπρο του ημιυπόγειου... Και ο Θεός να με κάψει αν λέω ψέμματα, αλλά αν είναι αλήθεια πρόκειται για μεγάλη τσουλάρα η φουρνάρισσα! Και μεταξύ μας, πολύ χαμογελαστή τη βλέπω τελευταία..."
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ #4: Εσύ, που με το που διαβάζεις την είδηση, χωρίς να σκεφτείς καν, χωρίς να το ψάξεις λίγο, "αγανακτείς" και αρχίζεις να την αναπαράγεις και να βρίζεις "μαινόμενος", με τους "προδότες πολιτικούς που δεν παίρνουν τα λεφτά που τους... χαρίζουν" αλλά "ταλαιπωρούν τον κόσμο με τα μνημόνια", είσαι προφανώς και ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ και ΚΑΤΙΝΑ!
Και πιο πολύ απ' όλα, με δαιμονίζει το γεγονός πως κάτι ανεγκέφαλοι και κατίνες σαν κι εσένα έχουν ισότιμη ψήφο με τη δική μου, και επειδή είστε και πολλοί, καθορίζετε το μέλλον μου....
Πίκρα!