Ερωτήσεις στη βουλή από τον βουλευτή Γ. Μανιάτη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερωτήσεις στη βουλή από τον βουλευτή Γ. Μανιάτη

Νοέμβριος 02, 2012 - 15:15

φωτογραφία eurokinissi

ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ.
Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας,  καθ. Γιάννης Μανιάτης προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ.
Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Γ. Μανιάτης αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ,
Από τον Ιούνιο του 2011 βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι αντιστοιχίσεις των ειδικοτήτων που αποκτούν οι μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας (ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ.), στο βαθμό που αφορούν στην έκδοση αδειών για την άσκηση τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, με τη δέσμευση ότι θα ρυθμιστούν θεσμικά με την έκδοση των Π.Δ. που προβλέπεται στην παρ.4, άρθρο 4 του Ν.3982/2011 (ΦΕΚ 143 Α).
Επιπρόσθετα, οι υπόλοιπες 21 ειδικότητες από τις 64 συνολικά των ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ., πολλές από τις οποίες βρίσκονται στα προγράμματα σπουδών των ΕΠΑ.Λ., καθώς και της ΕΠΑ.Σ. Αργολίδας, οι οποίες δε ρυθμίζονται με την απόφαση του Υπ. Παιδείας, επί σειρά ετών είναι σε αναμονή του καθορισμού των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.
Σήμερα εκατοντάδες απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. και της Αργολίδας, βρίσκονται ουσιαστικά σε επαγγελματική ομηρία καθώς επί μήνες τα Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία θα κατοχυρώνονταν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα δεν έχουν υπογραφεί.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των παραπάνω εκπαιδευτηρίων;

ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτση, σχετικά με ρυθμίσεις θεμάτων του Ο.Α.Ε.Ε. για τους απασχολούμενους στα τουριστικά καταλύματα πριν την 01.7.2012.
Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Γ. Μανιάτης αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ,
στις 11.7.2012 ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) εξέδωσε την υπ'αριθμ.37 εγκύκλιο “Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 32 του Ν.4075/2012”, στην οποία εκτός των άλλων αναφέρεται: “Η διάταξη της παρ.2 του άρθρου 32 του Ν.4075/2012 έχει εφαρμογή για όσους υπαχθούν στην ασφάλιση του Οργανισμού για τα αναφερόμενα τουριστικά καταλύματα από 01.7.2012 και εφεξής .... Για όσους έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί πριν την 01.7.2012 κι έχουν ασφαλιστεί ή εξαιρεθεί από την ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε., θα ακολουθήσει συμπληρωματική εγκύκλιος οδηγία”.
Η Αργολίδα ως κατ' εξοχήν τουριστικός προορισμός, καλύπτεται από ασφαλισμένους που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ασφαλισμένοι πριν την 01.7.2012, οι οποίοι αγωνιούν και θεωρούν επιτακτική ανάγκη την άμεση ρύθμιση των ασφαλιστικών τους θεμάτων. 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Πότε θα εκδοθεί η συμπληρωματική οδηγία – εγκύκλιος, για τους ασφαλισμένους πριν την 01.7.2012;»
 
--