Στην υγειά σου, Αλέξη!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στην υγειά σου, Αλέξη!

Ιούλιος 30, 2019 - 10:50

 Η Ελλάδα βρήκε ξανά τον εκφραστή της στο πρόσωπο ενός ευρωβουλευτή. Ενώ στα πάτρια εδάφη η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει επιτελικό κράτος και τρόπους να δέσει σφιχτά την αυτοδιοίκηση, νοικοκυρεύει τις υπηρεσίες και πετάει τασάκια από τη Βουλή, εις τας Βρυξέλλας ο Έλλην μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος που οι βασικοί του στόχοι έχουν έναν γνήσιο διεκδικητή!

Ο Αλέξης Γεωργούλης στο Ευρωκοινοβούλιο αγωνίζεται για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το τσίπουρο.

Ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής, σύμφωνα με «Τα Νέα», σε ερώτηση που κατέθεσε, επεσήμανε ότι το τσίπουρο και η τσικουδιά αποτελούν «μυσταγωγία» και «κομμάτι της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κομμάτι της φιλοσοφίας μας ως λαός».

Πέρα από την πλάκα, όμως, ο ευρωβουλευτής έχει δίκιο: Για ποιο λόγο να μην έχουμε μειωμένο συντελεστή για το τσίπουρο και την τσικουδιά με τόση παραγωγή; Για να έρχονται Κέλτες, Οστρογότθοι, Βησιγότθοι και δεν συμμαζεύεται να μας πουλάνε το κάλβαντος χρυσάφι και να καπελώνουν τα δικά μας προϊόντα;

Αλέξη, στην υγειά σου! Με τον Κυριάκο νιώθουμε εδώ κάτω στον Νότο ότι θα μας φύγουν τα μεράκια. Κάνε κάτι, αδελφέ, και τα επόμενα κερασμένα από μένα!