Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις τουριστών στα Κέντρα Υγείας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις τουριστών στα Κέντρα Υγείας

Αύγουστος 01, 2020 - 12:20

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τέλος οι δωρεάν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τους τουρίστες και γενικότερα τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας, καθώς το υπουργείο Υγείας με διάταξη που προώθησε στο νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΠΥ, επιβάλλει ελάχιστη αποζημίωση όταν παρέχονται υπηρεσίες Υγείας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τη συγκεκριμένη τροπολογία ευελπιστεί να συγκεντρώσει σημαντικά κονδύλια, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα οποία, όπως σημειώνεται, θα ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας. Η διάταξη προβλέπει την επέκταση του Νόμου του 2017 που περιέγραφε αποζημίωση μόνο για τα νοσοκομεία από τους τουρίστες και τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας: «Σε όλες τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επείγουσας ιατρικής περίθαλψης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Ειδικότερα, καθιερώνεται η ελάχιστη αποζημίωση του δημόσιου συστήματος για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μη μόνιμους κατοίκους της Ελλάδος σε δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, δηλαδή κέντρα υγείας υγειονομικών περιφερειών, τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων».