Τι SMS στέλνουμε στο 13033 για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τι SMS στέλνουμε στο 13033 για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Δεκέμβριος 31, 2020 - 18:58

Με την ίδια διαδικασία και το ίδιο SMS στο 13033, όπως και τα Χριστούγεννα θα μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Συνεπώς με τον κωδικό μετακίνησης «6» στο 13033 θα μπορούν οι πολίτες να επισκεφτούν συγγενικά ή φιλικά σπίτια για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Θα χρειαστεί διπλό SMS στο 13033, συνεπώς θα πρέπει να στείλουν και για την επιστροφή τους τον κωδικό 6.

Πρωτοχρονιά: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο

Για τις μετακινήσεις της Πρωτοχρονιάς θα επιτρέπονται στο ίδιο όχημα να βρίσκονται ο οδηγός και ένας ακόμη επιβάτης, εκτός κι αν στο αυτοκίνητο επιβαίνουν τέσσερα μέληκ της ίδιας οικογένειας.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις που έχει δώσει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ: «Ιδιαίτερα για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα δοθεί διευκρινιστική οδηγία στους αστυνομικούς, ότι αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας, αυτό δεν θα συνιστά παράβαση ούτε θα επιδίδεται πρόστιμο».

Έτσι, η παράβαση δεν θα βεβαιώνεται στα τέσσερα άτομα που είναι μέλη ίδιας οικογενείας, εφόσον έχουν στείλει το απαραίτητο sms στο 13033 και βρίσκονται εντός των επιτρεπομένων ωρών μετακίνησης, 5.00π.μ - 22:00μ.μ.

Δεν αλλάζει τίποτα για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό οι οποίες ακόμη απαγορεύονται, ενώ τα παραπάνω ισχύουν μόνο εντός περιφερειακής κοινότητας.