Μετά τον Σωκράτη και η Μενδώνη... ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μετά τον Σωκράτη και η Μενδώνη... ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα

Φεβρουάριος 20, 2021 - 21:37

Ω, παίδες Ελλήνων, με χαροποιεί ιδιαίτερα που οι ατάκες μου είναι ακόμα επίκαιρες εδώ και 2.500 χρόνια. Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην τελευταία της συνέντευξη ουσιαστικά απάντησε στους επικριτές της με το «ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα» (μεταφρ. ένα (πράγμα) γνωρίζω, ότι δεν γνωρίζω τίποτα). 

Μόνο που, παίδες Ελλήνων, δεν το είπε για να φιλοσοφήσει, αλλά για να αποτινάξει τη σκόνη από τα παπούτσια της, για να πετάξει την ευθύνη από πάνω της. Αλλά η ευθύνη κολλάει σαν τη λάσπη και σύντομα θα θέλει μυστρί γαι να την καθαρίσει.

Σε αυτή τη χώρα δεν παραιτείται κανείς... Πόσω μάλλον μια υπουργός πολύ χρήσιμη, που θα την βάλει την υπογραφή για το έργο στο Ελληνικό. Ουδέν οίδε για τον αρχαιολογικό χώρο στο σημείο της επένδυσης που θα φέρει την ανάπτυξη του Άδωνι;

Όσες αποτυχίες και λάθη να κάνει κάποιος σε αυτή τη χώρα ΔΕΝ αναλαμβάνει ΠΟΤΕ τις ευθύνες του. Και μάλιστα προσπαθεί να τα γυρίσει όλα τούμπα βγαίνοντας και από πάνω. Έτσι λοιπόν και η κα Μενδώνη δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την επιλογή Λιγνάδη και κάνει πάλι επίκαιρο «ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα». Δηλώνει μάλιστα και ότι εξαπατήθηκε επειδή είναι ...καλός ηθοποιός! 

Και στην Αττική με 3.500 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα για 4η μέρα, πάλι δεν θα παραιτηθεί κανείς. Ούτε ένας υπεύθυνος από την πλευρά της ΔΕΗ. Στις φωτογραφίες όλοι πρώτοι ήταν στα χιόνια για να δείξουν πόσο πασχίζουν για το κόσμο.

Ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εμπαίζει τους επαγγελματίες εστίασης και τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι θα τους πάρει και τα κλειδιά των καταστημάτων, και θα την βγάλει απλά με κωλοτούμπα συγνώμης, χωρίς να παραιτηθεί.

Στην Ευρώπη οι ομόλογοι τους έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν ακόμα και όταν υπάρχει για το παραμικρό λάθος. Υπουργός έχει παραιτηθεί διότι άργησε σε σύσκεψη 15 λεπτά, άλλος υπουργός επειδή παραβίασε την σειρά εμβολιασμού κτλ. Εδώ κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, και βγαίνει και από πάνω με δηλώσεις που... εξοργίζουν.

Και μαζί με τους παραπάνω, αν βάλεις την αστυνομοκρατία του Χρυσοχοΐδη, την κατάργηση της δωρεάν παιδείας εν μέσω εγκλεισμού από την Καραμέως... ένας Κυριάκος (ο Πιερρακάκης) δεν θα κρατήσει την Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook Group H πλέμπα