Μαρινάκος: Ανησυχία για το άνοιγμα του τουρισμού στην περιφέρεια Πελοποννήσου (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μαρινάκος: Ανησυχία για το άνοιγμα του τουρισμού στην περιφέρεια Πελοποννήσου (βίντεο)

Απρίλιος 04, 2021 - 19:00

H κυβέρνηση προσδιορίζει το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαϊού, η προοπτική αυτή όμως, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης, προκαλούν ανησυχία.

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Μαρινάκος Κωνσταντίνος σε συνέντευξή του ανέφερε ότι στη φετινή σεζόν η χώρα έχει στη φαρέτρα της τα rapid test με τα οποία μπορούν να ελέγχονται οι τουρίστες που θα εισέρχονται στην Ελλάδα, προκειμένου να μην είναι υποχρεωτική η καραντίνα όλων όσοι εισέρχονται στη χώρα. Ένα ακόμα θετικό είναι ότι το υπουργείο έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει το κόστος περίθαλψης των ασθενών που θα νοσήσουν από κορωνοϊό.

Οι προβληματισμοί όμως είναι πολλοί, αφού είναι θολό το τοπίο, όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας, καθώς ενώ η χώρα βρίσκεται σε αυστηρό Lockdown, τα κρούσματα είναι σε υψηλά επίπεδα.  Επίσης ο τουριστικός κλάδος βλέπει να υπάρχουν κάποιες διμερείς συμφωνίες με χώρες που δεν θεωρούνται «μεγάλοι πελάτες», όπως οι τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία. Ένα ακόμα αγκάθι για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων είναι το αν θα υπάρξει αναπροσαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τα μηνύματα που βλέπουμε, ανέφερε ο κ. Μαρινάκος, για την εξέλιξη της πανδημίας είναι μάλλον αρνητικά, ενώ οι εμβολιασμοί φαίνεται να εξελίσσονται με βραδείς ρυθμούς.

Οι επιχειρηματίες δεν θα αντέξουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις του κλειστές για δεύτερη χρονιά και το άνοιγμα πλέον να είναι μονόδρομος.

Πολύ σημαντικό για την έναρξη της τουριστικής σεζόν είναι να διασαφηνιστεί για τους εργοδότες και για τους εργαζομένους ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων και να υπάρξει ένα ξεκάθαρο πλάνο για τη λειτουργία τους, όπως και για τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

https://www.arcadiaportal.gr/news/anisyhia-gia-anoigma-toy-toyrismoy-sti...

ArcadiaPortal.gr Ο Πρόεδρος του ΤOΠ κ. Κ. Μαρινάκος για την επανεκκίνηση του τουρισμού