Βρήκαμε τον νέο εχθρό... τους ανεμβολίαστους!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βρήκαμε τον νέο εχθρό... τους ανεμβολίαστους!

Ιούλιος 17, 2021 - 22:15

Ω, παίδες Ελλήνων, βρήκαμε για ακόμα μία φορά τον αποδιοπομπαίο τράγο, τον εχθρό... αυτόν που θα κατηγορήσουμε για όλες τις δικές μας ανεπάρκειες.

Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, ο εχθρός θα είναι οι ανεμβολίαστοι!

Η Νέα Δημοκρατία πέταξε τα μπαλάκι σε όλους τους άλλους και συνεχίζει το παραμύθι για την επιτυχή -χαχαχα!- διαχείριση της πανδημίας. 

Η κουβέντα έχει μετατοπιστεί ελαφρώς από τα άβολα ερωτήματα, όπως γιατί είναι γεμάτα τα ΜΜΜ, γιατί δεν έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ, γιατί δεν γίνονται έλεγχοι στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, γιατί πρέπει να δίνονται - έστω - τα self test με το σταγονόμετρο και πολλά ακόμα, στο πιο βολικό «κυνηγήστε τους ανεμβολίαστους»!

Ασχολούμαστε με το γιατί κάποιοι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο ή γιατί δεν το κάνουν από άποψη.

Κουβεντιάζουμε γιατί κάποιοι άλλοι πάνε σε ένα κέντρο διασκέδασης και... (ω, Δία!) χορεύουν και έρχονται κοντά ο ένας με τον άλλον!

Κακά παιδιά, όλοι τους!

Έχοντας βρει τον νέο εχθρό, λοιπόν, δεν κουβεντιάζουμε ότι για να πάμε στη δουλειά μας θα μπούμε σε έναν θάλαμο αερίων covid, το γνωστό λεωφορείο, δεν κουβεντιάζουμε για το υπόγειο με τους τρελούς όπου δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος πόσοι είναι μέσα, το μετρό, όπως το έλεγαν παλιά... Δεν συζητάμε καν ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα κάποιοι συνάνθρωποί  μας με COVID πέθαναν από την πείνα γιατί δεν υπήρχε προσωπικό να τους ταΐσει...

Εγώ εμβολιάστηκα. Και δεν καταλαβαίνω αυτούς που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο. Αλλά, τι να κάνουμε; Ο άνθρωπος φοβάται.

Από την άλλη, στα εμβολιαστικά κέντρα ο κόσμος σχηματίζει ουρές. Ας βοηθήσουμε αυτούς που θέλουν να εμβολιαστούν βάζοντας κι άλλους γιατρούς και νοσηλευτές κι ας αφήσουμε το blame game, για να το πω αγγλοσαξονικά.

Ο ιός είναι εδώ και θα παραμείνει για καιρό.  Ο κόσμος θα πειστεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και θα εμβολιαστεί. Αλλά έχουμε άλλα πράγματα να διορθώσουμε, ουκ ολίγα. Με στοιχειώδεις υποδομές, ΜΜΜ και σύστημα υγείας δεν θα ψάχναμε να βρούμε ποιος φταίει.

Βέβαια, και λόγος να μη γίνει, την γουστάρουμε τη φαγωμάρα μεταξύ μας. Το περσινό μόνιασμα μάς στοίχισε, τόση αγάπη πια πώς να την αντέξουμε;..

ΥΓ.: Το να μη θέλει κάποιος να εμβολιαστεί είναι δικαίωμά του. Δικαίωμά του δεν είναι να προσπαθεί να πείσει τους άλλους ότι το εμβόλιο είναι του Σατανά. Υπάρχουν οι γιατροί για να συμβουλεύουν, κάθε άλλη άποψη είναι περιττή.