Ο Γ. Ανδριανός για την μη λειτουργία του Αγγελοπούλειου Ιδρύματος στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γ. Ανδριανός για την μη λειτουργία του Αγγελοπούλειου Ιδρύματος στο Ναύπλιο

Μάιος 11, 2013 - 14:57

φωτογραφία eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός σχετικά  με την  μη λειτουργία του Αγγελοπούλειου Ιδρύματος Σχολικών Κτηρίων και Υποτροφιών λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς  Υπουργούς  Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη  και Δικαιοσύνης ,Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Α. Ρουπακιώτη .

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

Βάσει τις από 18-12-1959 συνταχθείσας και δημοσιευθείσας στις ΗΠΑ, κοινής διαθήκης της Μαρίας και του Ανδρέα Αγγελόπουλου συστάθηκε με το ΦΕΚ 174Α/10-7-1976 ΠΔ 481 το Αγγελοπούλειο Ίδρυμα Σχολικών Κτηρίων και Υποτροφιών, με έδρα το Ναύπλιο και σημαντικότατο χρηματικό καταπίστευμα.

Σήμερα το Ίδρυμα δεν λειτουργεί καθώς δεν έχει οριστεί από το Ίδρυμα Εθνικών Κληροδοτημάτων το απαιτούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, αν και ο νόμος το επιτάσσει.

Κατόπιν αυτών, και με δεδομένο ότι, ιδιαίτερα σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, είναι απολύτως επιτακτικό να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα στήριξης της πατρίδας και της κοινωνίας μας, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή προέρχεται από Έλληνες ευεργέτες,

ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Για ποιους λόγους καθυστερεί ο διορισμός μελών του ΔΣ, παρά το γεγονός ότι ο νόμος το επιτάσσει.
Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα διασφαλιστεί η χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις κοινωφελής λειτουργία του Ιδρύματος.