Η ΔΕΗ θα ρίξει την κυβέρνηση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ΔΕΗ θα ρίξει την κυβέρνηση

Απρίλιος 20, 2022 - 10:35

Ω Έλληνες, η δαμόκλειος σπάθη* για την κυβέρνηση τελικά δεν ήταν ούτε ο Αλέξης, ούτε ο Νίκος, αλλά η ΔΕΗ. Κι έτσι οι 347 μονάδες που ήταν μπροστά η κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με τις αντικειμενικές δημοσκοπήσεις, εξανεμίζονται και πλέον η κυβέρνηση βρίσκεται επί ξυρού ακμής** για το αν θα πάει σε εκλογές ή όχι.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν τα έχει καταφέρει σε πολλούς τομείς και προσπαθεί να πείσει ότι όσο είναι στο τιμόνι της χώρας έχει ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας***. Ο πόλεμος της Ουκρανίας και η πανδημία μπορεί να ταιριάζουν στο αφήγημα αλλά και στις φωτιές σε Εύβοια, Αρκαδία και Αθήνα, στην ακρίβεια κτλ. έδειξαν πόσο ανίκανοι είναι να διαχειριστούν καταστάσεις.

Με «τρομερές» προτάσεις μάς λένε πώς να διαχειριστούμε την ακρίβεια, όπως η πρόταση του Αρχαίου Έλληνα - Κούρου υπουργού Ανάπτυξης που μας προτείνει να ψάχνουμε χαμηλές τιμές στο e-katanalotis αντί να προσπαθήσει να συγκρατήσει τις τιμές. Δεν μειώνεται ο φόρος στα καύσιμα, αλλά προτιμά να μας δώσει κουπόνια 15 ευρώ το μήνα.
 

«Σοβιετία» γίναμε τελικά -κι όχι από εκεί που το... περιμέναμε!- να στεκόμαστε στις ουρές για να βάζουμε βενζίνη με κουπόνια αντί να ρίξουν τους φόρους.
 

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δρα έναντι τις ακρίβειας, αλλά φαίνεται ανήμπορη (ή συμμέτοχη;) στα παιχνίδια των κερδοσκόπων. Πέρα από τα κουπόνια στα καύσιμα, έχει αφήσει το ρεύμα να ανεβαίνει χωρίς κανένα όριο. Η πιο λογική λύση θα ήταν να έχουν ενεργοποιηθεί -χθες- οι λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης και της Κοζάνης τουλάχιστον για να σταματήσουν το κύμα ακρίβειας που ήρθε. Ακόμα και αυτή τη στιγμή το σενάριο αυτό είναι... υπό συζήτηση.

Στην ουσία λοιπόν πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ρεύμα είναι η Ελλάδα! (Στον 7ο ουρανό όλοι, αδέρφια!) Καθώς η Ελλάδα ήταν στις18/04/2022, ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ακρίβεια στο ρεύμα με 255,95€/mWH με την Ιταλία να ακολουθεί με μεγάλη διαφορά στα 175,93€/mWH. Και μάλιστα η Ελλάδα ήταν προχθές η μοναδική χώρα εντός Ευρωζώνης, με τη μεγαβατώρα πάνω από 200 ευρώ, ενώ χθες το κόστος ρεύματος σημειώνει νέο άλμα 12,31%, φτάνοντας η μεγαβατώρα στα 287,45 ευρώ.

Αντί για ουσιαστικές κινήσεις πάμε σε κινήσεις εντυπωσιασμού προσπαθώντας τώρα να στείλουμε σε Κρήτη και Κορινθιακό κόλπο, πλοία για έρευνα για αέριο, πετρέλαιο κτλ. Αλλά τρώμε πόρτα από τις Exxon Mobile και άλλες εταιρείες που δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Δυστυχώς το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να παραμείνει για μία ακόμα τετρατία στο τιμόνι της χώρας και... γαία πυρί μειχθήτω****.
Δεν θα μείνει λιθάρι πάνω σε λιθάρι!

* Δαμόκλειος σπάθη: Απειλητικό πράγμα, απειλή
** Επί ξυρού ακμής: στην κόψη του ξυραφιού, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, σε κρίσιμο σημείο.
*** Κουτί της Πανδώρας: Συνδυασμένοι επιδρομή συμφορών, η εμφάνιση πολλών κακών ταυτόχρονα.
**** Γαία πυρί μειχθήτω: Ας καταστραφούν όλα, ας έρθουν όλα τα πάνω κάτω.