Η σαγιονάρα πιο σημαντική από τις ευθύνες για την Ελλάδα που καίγεται

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η σαγιονάρα πιο σημαντική από τις ευθύνες για την Ελλάδα που καίγεται

Ιούλιος 28, 2022 - 11:00

Ω, παίδες Ελλήνων, ήγγικεν η ώρα που μια σαγιονάρα και μια παντόφλα απασχολούν δημοσιογράφους και αναγνώστες -ο Δίας να τους κάνει...- περισσότερο από τη μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς που καίει για όγδοη ημέρα!

Δάσος είναι, δεν είναι άστυ για να κινδυνεύει το κεραμίδι του Έλληνος το ιερόν... Τι κι αν πρόκειται για φυσικό θησαυρό, αναντικατάστατο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη!

Βέβαια, αν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, οι κάμερες θα ήταν νυχθημερόν εκεί. Τώρα, απλώς είναι Πέμπτη και ο Άδωνις μπορεί να βγαίνει να λέει ότι «τα δάση από την ίδρυσή τους καίγονται». Τα δάση ιδρύονται για τον γλωσσοπλάστη υπουργό των επενδυτών.

Ω! Υπουργό Επενδύσεων, ήθελα να πω.

Ο γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος του Σκάι καταπιάστηκε με τον άνθρωπο που πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο με τη σαγιονάρα. Και μετά τις εξηγήσεις του μουσικού που έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο με τη σαγιονάρα και τη βερμούδα από ταξίδι, ο Πορτοσάλτε επέμενε ότι όποιος και να είσαι, δεν πας στο Προεδρικό Μέγαρο έτσι ντυμένος.

Μόνο για μαθήματα dress code είστε ικανός, αγαπητέ.

Την επομένη, ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας κατέφθασε στο Μαξίμου φορώντας παντόφλα, με τα δαχτυλάκια όξω.

Μάλλον οι παντόφλες επιτρέπονται, γενικώς, άμα είναι μέρος της παραδοσιακής ενδυμασίας των Αράβων μεγαλοεπενδυτών, ενώ οι σαγιονάρες άμα είναι μέρος της ενδυμασίας των εργαζομένων, απαγορεύονται.

Μια περιοχή NATURA καίγεται. Η φωτιά στη Λέσβο αναζωπυρώνεται. Η Πυροσβεστική δεν ενισχύθηκε με προσωπικό, παρά τις περυσινές τραγικές καταστάσεις, με μισό εκατομμύριο στρέμματα στην πυρά και τους πολίτες της Εύβοιας εσωτερικούς μετανάστες!

Έκτο θέμα η φωτιά στον Έβρο στην «Καθημερινή». ΑΦΑΝΤΟ στο «Πρώτο Θέμα». Οι ευθύνες; Ποιες ευθύνες; Όλα βαίνουν καλώς, είπαμε, τα δάση από την ίδρυσή τους καίγονται όταν κυβέρνηση είναι ΝΔ.

Η δημοσιογραφία στα... καλύτερά της!

Θα βγει κανένας να απαντήσει πώς είναι δυνατόν, όλως τυχαίως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», «υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον της εν λόγω εταιρείας (σ.σ. Siemens) για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις θέσεις Πλατοράχη και Θυμαριά που βρίσκονται στα όρια των καμένων του Εθνικού Πάρκου (σ.σ. της Δαδιάς, που καίγεται!)» (διαβάστε ΕΔΩ).

Ποια κυβέρνηση περνάει νόμο με την οποία επιτρέπονται επενδύσεις σε περιοχές NATURA, και μάλιστα οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να ανατίθενται σε ιδιωτικές εταιρίες που θα τις πληρώνει ο υποψήφιος ανάδοχος;

Ή επειδή η «Δημοκρατία» δεν είναι φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση, στοχεύει την προσωπικότητα του πολυχρονεμένου μας πρωθυπουργού με τα ρεπορτάζ της και γι' αυτό είναι αναξιόπιστη;..

Όποια εφημερίδα κάνει έρευνα στη χώρα, τη δουλειά της, δηλαδή, θεωρείται αναξιόπιστη...

Κοιμώμεθα όρθιοι, κύριοι.

Όρθιοι!

Από πολίτες, έχουμε γίνει ιδιώτες που ιδιωτεύουν, ανοητεύουν και βλακεύουν!