Δήλωση Δημήτρη Κωστούρου για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήλωση Δημήτρη Κωστούρου για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Ιούλιος 23, 2013 - 19:20

φωτογραφία eurokinissi

«Για μια ακόμα φορά  κάποιοι προέτρεξαν ως συνήθως για λόγους εντυπωσιασμού να ανέρθει το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, θέτοντας σε συγκρουσιακή αντιπαράθεση παραγωγικές επιχειρήσεις του Δήμου μας.
Ως δημοτική αρχή, αλλά και πιο πριν ως πολίτης παρακολουθούσα με αγωνία την άναρχη ανάπτυξη ακόμα και σε αυτόν τον τομέα της περιοχής μας.
Απ την μια μεριά οι ιχθυοκαλλιέργειες να αποτελούν δυναμικά αναπτυσσόμενες εξαγωγικές εταιρίες και απ την άλλη ο τουρισμός να συνεχίζει μαζί με την αγροτική παραγωγή να παράγει πλούτο στην περιοχή. Η μονομερής στήριξη θέτει σε κίνδυνο την παραγωγικότητα της περιοχής στερώντας της θέσεις εργασίας και αναπτυξιακά κεφάλαια τα οποία χρειάζεται περισσότερο απ ότι ποτέ το τόπος.
Αντιμετωπίζοντας την άναρχη κατάσταση με την ανάπτυξη των διαφόρων επιχειρήσεων η σημερινή δημοτική αρχή, χωρίς φανφάρες, λαϊκισμούς και τυχοδιωκτισμούς, είχε ήδη έλθει προ καιρού σε επαφή με την Περιφερειακή διοίκηση για την από κοινού αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων πάντα λαμβάνοντας υπ' όψιν της την τοπική κοινωνία.
Η λεπτομερής ενημέρωση που έχει ζητηθεί και θα δοθεί από τον αντιπεριφεριάρχη θα λύσει πολλά ερωτηματικά σχετικά με το θέμα. Οι επικοινωνιακές "πονηριές"  μόνο, δεν οδηγούν σε λύση των προβλημάτων αλλά ενισχύουν την «επιθετικότητα» του ενός αναπτυξιακού κλάδου εναντίον του άλλου με απρόβλεπτες δυσμενείς συνέπειες για την οικονομία και το περιβάλλον του δήμου μας και της Αργολίδας ευρύτερα.»

23/07/13