Πόσες «Εύες» δρουν στις Βρυξέλλες;..

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πόσες «Εύες» δρουν στις Βρυξέλλες;..

Δεκέμβριος 12, 2022 - 13:08

Ακολούθησε τη διαδρομή του χρήματος, αν θες να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα.

Το χρήμα, όπως το νερό, διαβρώνει τους «βράχους» της πολιτικής ζωής.

Σκεφτείτε τι κάνει στα φελιζόλ...

Η Εύα Καϊλή βρίσκεται στη φυλακή μαζί με τον σύντροφό της  Φραντσέκσκο Τζιόρτζι ο οποίος ήταν συνεργάτης του επίσης συλληφθέντος πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, και έναν λομπίστα των Βρυξελλών. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά. Η υπόθεση έριξε βαριά σκιά στο ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής, στην πολιτική ζωή της χώρας μας εν γένει (σ.σ. κάτι που αποσιωπάται από τις μεγάλες εφημερίδες στον τόπο μας, είναι ότι ο πατέρας της, Αλέξανδρος, είναι ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) και φυσικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λόμπι, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, δράσεις και προτάσεις, προγράμματα, συνεργασία και διάλογος, προωθήσεις, προωθήσεις, προωθήσεις. Τη δουλειά της ΕΕ πολλές φορές δεν την κάνει η ίδια η ΕΕ, αλλά την κάνουν για αυτήν οργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν εγνωσμένου κύρους άνθρωποι που την υπηρετούν ή την έχουν υπηρετήσει (σ.σ. ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, συμμετείχε στην τιμητική επιτροπή της οργάνωσης Fight Impunity του Παντσέρι. Ο ίδιος αποσύρθηκε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της εμπλοκής του Παντσέρι στο σκάνδαλο).

Η κυρία Καϊλή είχε κάνει λίγες μέρες νωρίτερα την κατάπτυστη δήλωση για το Κατάρ των 6.000 νεκρών μεταναστών που εργάζονταν στην κατασκευή των εγκαταστάσεων για να διοργανώσουν οι Άραβες το Μουντιάλ ότι η αθλητική διπλωματία αποφέρει καρπούς και ότι η χώρα έχει κάνει άλματα στην εργατική νομοθεσία.

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο», είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή για να προσθέσει ότι «το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα».

Σύμφωνα με τον βρετανό δημοσιογράφο Τζακ Πάροκ, η Εύα Καϊλή την 1η Δεκεμβρίου ψήφισε υπέρ της απελευθέρωσης της visa για το Κατάρ και το Κουβέιτ, στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου.

Από ό,τι φαίνεται μάλιστα,  η κυρία Καϊλή αντικατέστησε άλλον ευρωβουλευτή της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην οποία ανήκε μέχρι τη διαγραφή της, έτσι ώστε να παραστεί και να ψηφίσει υπέρ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ίδιο έπραξε και ο Μαρκ Ταραμπέγια, επίσης ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Η κυρία Καϊλή, πάντως, δεν είναι η μόνη που προχώρησε σε δηλώσεις υπέρ του Κατάρ. «Το Κατάρ έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει αναμορφώσει την εργατική του νομοθεσία, έχει σαφέστατα κάνει τομές σε πράγματα που είναι αδιανόητα για χώρες της περιοχής», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς .

Η εφημερίδα «La Repubblica» το πάει παραπέρα. Γράφει: «Η βουλευτής φωτογραφήθηκε πρόσφατα στο Άμπου Ντάμπι σε ένα Σαββατοκύριακο με τον συμπατριώτη της, τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, μέλος του ΕΛΚ. Ο ίδιος Σχοινάς που σε ένα tweet στις 20 Νοεμβρίου του περασμένου έτους είχε επαινέσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ, “μια χώρα που εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις και που αξίζει αυτή την παγκόσμια επιτυχία”».

Προωθήσεις του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής στο Κατάρ ή κουκούλωμα του... καταριανού τρόπου ζωής από Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανθρωπιστές, γεννημένους στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία;..

Μα, γίνονται αυτά;

Κι όπως λέει και ένας καλός φίλος, «άκουσα κι άλλον γδούπο, άλλος ένας ανυποψίαστος έπεσε από τα σύννεφα»...

Και επειδή μνήμη, δόξα τω Θεώ, έχω ακόμα, θυμήθηκα το εξής:

«Σε συνεδρίαση της Ευρωβουλής στις 14 Απριλίου, με απόντες 20 από τους 27 Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, καταψηφίστηκε η πρόταση του ευρωβουλευτή και καθηγητή Νότη Μαριά να συζητηθεί και να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός. Οι υπόλοιποι δεν έδωσαν το ''παρών'', παρότι η πρόταση του κ. Μαριά ήταν γνωστή 10 ημέρες νωρίτερα. να υπογραμμίσουμε ότι η πρόταση του κ. Μαριά καταψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τον κ. Βέμπερ, στο οποίο ανήκει ιδεολογικά η Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ δικαιολογήθηκε, όταν στριμώχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας σε ανακοίνωση ότι ''η παρέμβαση του κ. Μαριά ήταν αποσπασματική και πρόχειρη και έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προετοιμασία και ουσιαστική συνεννόηση με τους υπόλοιπους Έλληνες ευρωβουλευτές. Με τρόπο δηλαδή, κάθε άλλο παρά ενδεδειγμένο για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων''. Τα ίδια είπε και η ''τρισμέγιστη'' Εύα Καϊλή, όταν ρωτήθηκε επ' αυτού. Υπάρχουν ''προϊστάμενοι'' εις τας Βρυξέλλας, αμ, πώς;.» (δείτε ΕΔΩ).

Κοινώς, όλως τυχαίως, οι ευρωβουλευτές μας ήταν απόντες στην ψήφιση θέματος που «καίει», υποτίθεται, τη χώρα μας, με τη δικαιολογία ότι «δεν το έφεραν τα δικά τους τα κόμματα» τα οποία, αν δεν με απατά η μνήμη μου, δεν το έχουν θέσει ως τώρα.

Το θέμα είναι ποιοι είναι οι προϊστάμενοι των Βρυξελλών, πέρα από τους... Βρυξελλιώτες, και πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάντια. Θυμίζω, ακόμα, ότι μέχρι στιγμής λύση για το ενεργειακό δεν έχει βρεθεί, λύση για τα επιτόκια δεν έχει βρεθεί, λύση για το μεταναστευτικό δεν έχει βρεθεί, ειρήνη ανάμεσα στον Ευρωπαϊκό Βορρά που τα θέλει όλα δικά του και τον «σπάταλο» φτωχό Νότο δεν έχει επιτευχθεί.

Πόσες «Εύες» δρουν στις Βρυξέλλες;..

Και ποιοι οι προϊστάμενοί τους;

 

Γαλανιάδη Εύα