Νίκας: Σπάει ρεκόρ η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αρκαδία - Ανακοινώσεις για Καλλιρρόη και Σκάλα (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νίκας: Σπάει ρεκόρ η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αρκαδία - Ανακοινώσεις για Καλλιρρόη και Σκάλα (vid)

Μάρτιος 09, 2023 - 15:35

Σημαντικές ανακοινώσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου έκαναν την Πέμπτη 9 Μαρτίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο διευθυντής της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ Γιώργος Αγραφιώτης.

Στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου και στις επίσημες ανακοινώσεις βρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς και ο Χαράλαμπος και Χαραλαμπίδης Project Manager του έργου.

Στην αρχή ο κ. Νίκας ανέφερε ότι το έργο είναι σε πολύ καλό σημείο, εντός χρονοδιαγράμματος, εντός σύμβασης και ότι είναι ικανοποιημένος από την ποιότητά του.

Το έργο είναι το πιο σύγχρονο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

 Μεταξύ άλλων ο κ. Νίκας κάλεσε τους δημάρχους να μην προβαίνουν σε ανακοινώσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου, αλλά και να είναι εντάξει με τις οικονομικές υποχρεώσεις τους για την διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Από την 1η Μαρτίου η μονάδα στην Παλαιόχουνη βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και σε περίπου ένα μήνα θα λειτουργεί κανονικά, έχοντας το μικρότερο υπόλειμμα από αυτό που αναφέρει η σύμβαση.

Γρήγορα θα γίνουν τα εγκαίνια

Οι ανακοινώσεις είχαν να κάνουν και με τη λειτουργία των μονάδων διαχείρισης στην Καλλιρρόη και την Σκάλα.

Η μονάδα στην Καλλιρρόη θα λειτουργήσει από την 1η Μαΐου συν πλην μία εβδομάδα, είπε, ενώ από 1η Ιουνίου συν πλην μία εβδομάδα, θα λειτουργήσει και η μονάδα στην Σκάλα, όλα είναι εντός χρονοδιαγράμματος, τόνισε.

Ο κ. Νίκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις κινήσεις που έχει προβεί η περιφέρεια για τα ραδιενεργά υλικά τα οποία φτάνουν στην μονάδα της Παλαιόχουνης.

Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση ανέφερε ότι αναγνωρίζει την προσφορά της προηγούμενης περιφερειακής αρχής για το έργο.

Ο κ. Αγραφιώτης μίλησε για το έργο τονίζοντας ότι η μονάδα στην Παλαιόχουνη πάει για κανονική διαχείριση σπάζοντας τα ρεκόρ των αποτελεσμάτων.

Η μονάδα στην Καλλιρρόη θα είναι μία μικρή Παλαιόχουνη  με την ίδια τεχνολογία

Η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αρκαδία είναι η καλύτερη μονάδα στην χώρα , με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, καθώς παράγει την ενέργεια που καταναλώνει.

ArcadiaPortal.gr Ανακοινώσεις για την ΣΔΙΤ στην Τρίπολη