Πότε θα γίνει η επόμενη κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πότε θα γίνει η επόμενη κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Μάιος 17, 2023 - 16:00

Τέλη Ιουνίου λήγουν τα voucher για όσους κληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2023 που πρακτικά σημαίνει οτι μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί ώστε να πάρει σκυτάλη η νέα κλήρωση όπου θα αναδειχτούν νέοι δικαιούχοι για φθηνές διακοπές το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Τουρισμός για Όλους» δίνει voucher ύψους 150 ευρώ, που μπαίνει σαν άυλη κάρτα στο κινητό. Μπορεί να εξαργυρωθεί όπου και όπως επιθυμεί ο δικαιούχος στις διακοπές του, δηλαδή σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαμονή.

Πέρσι η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr είχε ανοίξει περί τα μέσα Ιουνίου. Φέτος, όμως, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο «Κοινωνικός Τουρισμός» θα ανοίξει νωρίτερα, συμπαρασύροντας νωρίτερα το άνοιγμα για το «Τουρισμός για Όλους». Τα voucher θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τον Ιούλιο του 2023, οπότε και λήγουν τα περσινά.

Αρχικά, περίπου 125.000 δικαιούχοι θα λάβουν την επιταγή 150 ευρώ. Πάντως, δεν αποκλείεται να αποδεσμευτούν και άλλα ποσά στη συνέχεια, όπως έγινε πέρσι το φθινόπωρο, με voucher χειμερινών διακοπών σε όσους είχαν κάνει αίτηση. Οι δικαιούχοι θα επιλεχθούν με κλήρωση και με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Τα χρήματα της άυλης κάρτας μπαίνουν άμεσα και η χρήση της είναι πολύ εύκολη.

dikaiologitika.gr