Πάμε Αλλιώς: Δήμος Άργους Μυκηνών και τουρισμός!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πάμε Αλλιώς: Δήμος Άργους Μυκηνών και τουρισμός!

Αύγουστος 25, 2023 - 15:20

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Δήμος Άργους-Μυκηνών και τουρισμός!

- ΑΡΓΟΣ. Η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης.

- ΜΥΚΗΝΕΣ. Ένας από τους τρείς σημαντικότερους αρχαιολογικούς προορισμούς στην Ελλάδα που οι τουρίστες πρέπει να επισκεφθούν.

Και κάπου εκεί, με αυτά τα 2 σλόγκαν, τελειώνει η τουριστική προβολή του δήμου.

Ένας δήμος με τεράστια ιστορία, πανέμορφα παραλιακά και ορεινά χωριά και κορυφαίους αρχαιολογικούς προορισμούς, που δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, και δεν μπορεί να τους αξιοποιήσει.

Η ανάγκη για την δημιουργία ενός οργανισμού για την προβολή του δήμου και την προσέλκυση επισκεπτών είναι επιβεβλημένη. Ενός οργανισμού που θα πρέπει να αναδείξει και να αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου τα οποία τον κάνουν να ξεχωρίζει και να εκπληρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επισκεπτών.

Για την προσπάθεια αυτή ο οργανισμός αυτός θα πρέπει:

-Να κατασκευάσει info kiosk σε σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας του δήμου (Μυκήνες, αρχαίο θέατρο) εφοδιασμένα με έντυπο υλικό και εξοπλισμένα με οθόνες αφής, παρέχοντας πληροφορίες για όλα τα σημεία ενδιαφέροντος του δήμου.

-Να κατασκευάσει ένα site και ένα application που θα παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες για κάθε τύπο επισκέπτη ανάλογα με τις ανάγκες του και τις εμπειρίες του. Ο κάθε επισκέπτης ενδιαφέρεται για συγκεκριμένα πράγματα που τον αφορούν και γι’ αυτά θα ήθελε να αποκτήσει πληροφορίες (π.χ αρχαία μνημεία, παραλίες, βουνά, μονοπάτια, μοναστήρια, γαστρονομία, τοπικά προϊόντα).

-Να αξιοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι ώστε ο επισκέπτης να έχει άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση για τον τουριστικό προορισμό για όλη τη διάρκεια της τουριστικής του εμπειρίας.

-Να ενθαρρύνει την τοπική κοινωνία για την ενεργώ συμμετοχή της σε αυτήν την πρωτοβουλία έτσι ώστε να αναπτύξει μεγαλύτερη τουριστική συνείδηση και να συνεργαστεί αποτελεσματικά για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

-Να συμμετέχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την ενημέρωση του κοινού και την προώθηση του δήμου.
 
Φτάνουν όμως αυτά για την ανάπτυξη της επισκεψιμότητας του δήμου;

Για εμένα όχι.

Είναι το πρώτο σημαντικό βήμα αλλά λείπει και κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό. Θα πρέπει ο επισκέπτης να βάλει στο πρόγραμμά του έστω και για μία διανυκτέρευση κάποιο κατάλυμα στον δήμο Άργους-Μυκηνών. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται ένα οργανωμένο φεστιβάλ με εκδηλώσεις όλο τον χρόνο.

Θα πρέπει μέσα στο πρώτο 3μηνο του έτους να έχει φτιαχτεί το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου, με την συνεργασία όλων των συλλόγων έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνηθούν σωστά. Εκδηλώσεις με εικαστικά δρώμενα, συναυλίες, παραδοσιακούς χορούς, ταινιών μικρού μήκους, αθλητικών δράσεων, κ.λ.π.

Έτσι, ο επισκέπτης θα συνδυάσει την επίσκεψή του στα σημεία ενδιαφέροντος του δήμου μας με την εκδήλωση που τον ενδιαφέρει. Ή και το αντίστροφο. Με αυτό τον τρόπο θα διανυκτερεύσει για τουλάχιστον μία ημέρα.
 
Και κάπως έτσι πετυχαίνουμε την αύξηση της επισκεψιμότητας και παράλληλα την αύξηση της εμπορικότητας. Και αυτά για αρχή!

Για αυτό Πάμε Αλλιώς.

Γιάννης Σουλτανίδης

Γραφίστας - Web designer

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ - Πέτρος Θωμόπουλος

 
https://pameallios.gr/απόψεις/δήμος-άργους-μυκηνών-και-τουρισμός