Οι προτάσεις του Γ. Παπαηλιού στη συνάντηση εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις Σπέτσες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι προτάσεις του Γ. Παπαηλιού στη συνάντηση εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις Σπέτσες

Ιανουάριος 23, 2024 - 11:00

Η τριήμερη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις Σπέτσες ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, προχώρησε στην παρουσίαση των θέσεων για την κτηνοτροφία, ως Α. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης - Αρμόδιος για την κτηνοτροφία. Ακολουθεί ένα απόσπασμα:

Η κτηνοτροφία, και εν γένει ο πρωτογενής τομέας,  μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σημαντικό πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Μέσω αυτών, μπορεί να διασφαλιστεί η διατροφική επάρκεια  και η περιφερειακή ανάπτυξη, η οποία αποτελεί όρο για τον περιορισμό των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και εν τέλει  την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.

Προϋπόθεση γι΄ αυτήν αποτελεί η στήριξη και ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα, σε πρώτη φάση, με συγκεκριμένα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, για την ανακούφιση των κτηνοτρόφων (η κανονικοποίηση της πληρωμής των ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η μείωση του κόστους εκτροφής των ζώων, η ανάπτυξη δημόσιων αγροτικών υποδομών).

Επιπροσθέτως, απαιτούνται ο ανασχεδιασμός του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου» της  νέας ΚΑΠ και ο αναπροσανατολισμός των πολιτικών για την κτηνοτροφία σε σύνδεσή της με τη μεταποίηση και την παροχή τουριστικών υπηρεσιών και η ανακατεύθυνση των σχετικών πόρων, στο πλαίσιο του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».