Μητρόπολη Κέρκυρας: «Πόρτα» σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μητρόπολη Κέρκυρας: «Πόρτα» σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Μάρτιος 06, 2024 - 18:30

Οι αντιδράσεις της Εκκλησίας απέναντι στους βουλευτές που στήριξαν με την ψήφο τους την ισότητα στον γάμο έχουν και τοπικό και πανελλαδικό χαρακτήρα, θα λέγαμε, από τη στιγμή που η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε η Κυριακή της Ορθοδοξίας να μην εορταστεί στη Μητρόπολη Αθηνών, όπως κάθε χρόνο, αλλά στη Μονή Πετράκη και μάλιστα να μην στείλει προσκλήσεις στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Με συγκεκριμένη αναφορά στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, η Μητρόπολη Κέρκυρας σημείωνε την Τρίτη:

«Για μας λοιπόν αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας. Ακόμη όμως και αν η συνείδησή τους δεν αντιλαμβάνεται το βαρύτατο πνευματικό και ηθικό ολίσθημα, στο οποίο έπεσαν, εμείς οφείλουμε να τους το επισημάνουμε και το πράττουμε δημοσίως. Τους καλούμε λοιπόν να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους. Δηλώνουμε, πάντως, ότι δεν θα τους αποδώσουμε στο εξής καμία τιμή που απορρέει από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις, στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις και λιτανείες και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης καταδίκασε την απόφαση του Μητροπολίτη Κερκύρας. «Αυτό που αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά είναι η αναγκαιότητα να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέτει σύντομα τη σχετική πρόταση Νόμου» τόνισε σε αυστηρή ανακοίνωσή του.