H Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση PROWEIN 2024 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

H Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση PROWEIN 2024 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (pics)

Μάρτιος 12, 2024 - 14:50

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ένωση οινοπαραγωγών του αμπελώνα της Πελοποννήσου, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση PROWEIN 2024 που έλαβε χώρα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, το χρονικό διάστημα 10 έως 12 Μαρτίου.

Η Διεθνής Έκθεση PROWEIN – International Trade Fair Wines and Spirits αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για τον κλάδο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών.

Συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον επαγγελματιών του χώρου και του ειδικού τύπου από την Κεντρική Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο με 49.000 επισκέπτες από 141 χώρες και 6.000 εκθέτες από 61 χώρες, οι οποίοι την χρησιμοποιούν ως εργαλείο αναζήτησης συνεργατών από τη διεθνή αγορά οίνου και αλκοολούχων ποτών.

Η Πελοπόννησος βρίσκεται στην 1η θέση της Ελλάδας όσον αφορά την παραγωγή κρασιού. Καταλαμβάνει, το 30% της έκτασης των αμπελιών στον οινικό χάρτη της Ελλάδας, ενώ η δυναμική του πελοποννησιακού αμπελώνα αποτυπώνεται εύγλωττα, εκτός από την στρεμματική του υπεροχή και στην ποικιλιακή του σύνθεση, καθώς, περίπου, το 25% όλων των Οίνων ΠΟΠ της χώρας παράγεται στην Πελοπόννησο.

Να σημειωθεί πως τα οινοποιεία της Πελοποννήσου ξεπερνούν τα 50 σχηματίζοντας έτσι ένα σπουδαίο εξαγωγικό προϊόν, το οποίο έχει εντάξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον σχεδιασμό της, για την ουσιαστική και διακριτή στήριξη των οινοποιών όλης της περιοχής.