Taste Atlas: Πρώτο το ελαιόλαδο της Καλαμάτας - Ακολουθούν της Λακωνίας και της Ολυμπίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Taste Atlas: Πρώτο το ελαιόλαδο της Καλαμάτας - Ακολουθούν της Λακωνίας και της Ολυμπίας

Απρίλιος 05, 2024 - 21:20

φωτογραφία Eurokinissi

«Βασίλισσα» αναδεικνύεται η Πελοπόννησος στις προτιμήσεις του κοινού που αξιολογεί τα τοπικά προϊόντα στην πλατφόρμα Taste Atlas σε ό,τι αφορά το ελαιόλαδο.

Πρώτο στις προτιμήσεις του κοινού έρχεται το λάδι Καλαμάτας, με βαθμολογία 4,7 και ακολουθούν η Ολυμπία με 4,5, η Λακωνία με 4,5 αλλά και η Κρήτη, η Ζάκυνθος και άλλες περιοχές της χώρας μας.

Η Πελοπόννησος έχει μεγάλη παράδοση στο ελαιόλαδο. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει περιοχή στην Πελοπόννησο που να μην παράγει βρώσιμες ελιές και ελαιόλαδο. Αδιαμφισβήτητα ωστόσο η Μεσσηνία κατέχει τα πρωτεία. Το Καλαματιανό λάδι που φτιάχνεται από τους χυμούς της κορωνέικης ποικιλίας μα τη μαστοειδή έχει φρουτώδες άρωμα, είναι λίγο πικρό και έχει χρώμα κιτρινοπράσινο.

Το λάδι της Ολυμπίας φτιάχνεται από κορωνέικη ποικιλία και κολλυρέικη, ενώ έχει έντονο άρωμα ώριμης ελιάς.

Στη Λακωνία το λάδι φτιάχνεται από κορωνέικη ποικιλία, αθηνολιά και ασπρολιά.

Το ελληνικό ελαιόλαδο, πλούσιο σε διατροφική αξία, είναι πολύτιμο συστατικό της ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής και αποτελεί το πρώτο σε εξαγωγές προϊόν.