Χίλιες ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας της απεργίας της Lufthansa

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χίλιες ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας της απεργίας της Lufthansa

Ιούλιος 27, 2022 - 12:58

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της Lufthansa, του μεγαλύτερου γερμανικού αερομεταφορέα και, όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, περίπου χίλιες πτήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν ενώ 134 χιλιάδες επιβάτες θα επηρεαστούν.

Το συνδικάτο Verdi κάλεσε τα 20.000 μέλη της Lufthansa που εργάζονται ως προσωπικό εδάφους να απεργήσουν, διεκδικώντας αυξήσεις, ύψους 9,5% στους μισθούς για τους επόμενους 12 μήνες.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», λόγω της απεργίας, η εταιρεία ακύρωσε σχεδόν όλες τις πτήσεις της σε Φρανκφούρτη και Μόναχο. «Η απεργία που εξήγγειλε το συνδικάτο ξεκίνησε από τις 04.45 το πρωί ώρα Ελλάδος έως τις 07.00 το πρωί της Πέμπτης ώρα Ελλάδος για να «αυξηθεί η πίεση» στη διοίκηση».

Όπως αναφέρει το συνδικάτο, η απεργία θα αφορά το προσωπικό εδάφους, κυρίως τις υπηρεσίες συντήρησης, αλλά επίσης και τους χειριστές οχημάτων ρυμούλκησης αεροσκαφών, που είναι απαραίτητοι για την καλή λειτουργία του αεροδρομίου.

Ο εργασιακές συνθήκες των υπαλλήλων των αεροδρομίων, μερικές από τις οποίες είναι τόσο κακές που οι άνθρωποι απλά δεν θέλουν πλέον να εργάζονται εκεί ή αρρωσταίνουν», όπως αναφέρει η γράφει η γερμανική εφημερίδα «Tagesschau».

«Οι απολύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδήγησαν σε ακόμη λιγότερο προσωπικό, που εξουθενώνεται και έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αναρρωτικές άδειες. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι θα πρέπει να επωμίζονται όλο και περισσότερη δουλειά. Κατά συνέπεια, είτε αρρωσταίνουν είτε αναζητούν άλλη δουλειά», αναφέρει το γερμανικό δίκτυο n- tv».

Πληροφορίες protothema.gr